Fostul international dinamovist a fost tras pe dreapta, în urmă cu câteva zile, de un echipaj de poliție de la poliția rutieră, pentru verificări. Incidentul s-a petrecut pe Bulevardul Magheru, în jurul orelor 23.10, în seara de joi, 11 iunie, conform gandul.ro care citează surse confidențiale din apropierea fostului jucător de fotbal.

Fostul internațional, Ionel Dănciulescu, s-ar fi enervat în momentul în care agenții l-au oprit și i-ar fi cerut să sufle în aparatul etilotest. În semn de revoltă, spre uimirea martorilor, el a luat o sticlă de alcool pe care o avea la bordul mașinii în care circula și a tras o dușcă. Apoi, Ionel Dănciulescu i-ar fi amenințat pe cei ce l-au oprit cu represalii, inclusiv cu pierderea locului de muncă.

Gestul fostului fotbalist i-a determinat pe polițiștii de la Rutieră să-l rețină, în ciuda opoziției acestuia și să-l ducă la Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru analize. Aici i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar rezultatul i-ar fi fost total nefavorabil.

Astfel, valoarea alcoolemiei stabilită în urma verificării probelor de sânge s-ar fi ridicat la 0.79 mg/l. Drept urmare, potrivit surselor citate de Gândul, Ionel Dănciulescu s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Ionel Dănciulescu nu este singurul fost jucător de fotbal care a fost depistat, zilele acestea, conducând sub influența alcoolului. Mihai Costea, care a jucat la Steaua lui Gigi Becali, precum și la Universitatea Craiova, pe vremea când clubul era condus de Adrian Mititelu, a fost prins pe Autostrada București – Ploiești. În urma verificării cu aparatul etilotest, polițiștii au stabilit că fostul jucător avea o alcoolemie de 0.58 miligrame/litru în aerul expirat. Se pare că acesta se întorcea de la o petrecere, o tăiere de moț, la care s-a consumat alcool,

Pe numele fotbalistului s-a întocmit un dosar penal, iar permisul i-a fost fost suspendat până la finalizarea cercetărilor, potrivit ProSport.