Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul complice al lui Dragnea în dosarul Tel Drum este anchetat. Ar fi aranjat prețuri la utilaje agricole
Fostul complice al lui Dragnea în dosarul Tel Drum este anchetat. Ar fi aranjat prețuri la utilaje agricole

Fostul complice al lui Dragnea în dosarul Tel Drum este anchetat. Ar fi aranjat prețuri la utilaje agricole

Unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea a fost acuzat de aranjarea prețurilor la combine. Firma sa a fost amendată de Consiliul Concurenței cu o sumă considerabilă.

Fostul complice al lui Dragnea în dosarul Tel Drum este anchetat!  Firma familiei lui Marian Fișcuci, unul dintre oamenii folosiți ca paravan de Dragnea, acuzată în aranjarea prețurilor la combine. Consiliul Concurenței a amendat cu peste 26,5 milioane de euro 9 firme, acuzate că fixau prețuri la servicii și utilaje agricole în defavoarea cumpărătorilor. Printre firmele sancționate se găsește și firma ProInvest SRL din Alexandria. Este deținută de familia lui Marian Fișcuci, unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, cu care a fost coleg de școală.

Marian Fișcuci a fost acuzat că a fost paravan în societatea Tel Drum

Partener de afaceri și acuzat de procurori că a fost paravan în scandalul societății Tel Drum, Fișcuci este suspectat acum de aranjarea prețurilor la utilaje agricole. Firma ProInvest SRL a fost amendată cu 2.667.877 lei (558.215 euro) de Consiliul Concurenței la începutul anului. Consiliul Concurenței a amendat alte 8 firme. Sancțiunile totale s-au ridicat la 26,5 milioane de euro.

Firma a fost înființată în urmă cu 30 de ani de Marian Fișcuci. Acesta a ieșit în 2015 din acționariat, cedând 40% din acțiuni către soția sa, Neli Fișcuci. Fișcuci a refuzat constant să comunice cu mass-media. Un exemplu cunoscut este atunci când a fugit la propriu de jurnaliști după ce a ieșit de la o audiere.

Ancheta Consiliului Concurenței: Două firme au recunoscut că au aranjat prețurile

La începutul lunii ianuarie, Consiliul Concurenței a sancționat 9 companii active pe piața comercializării de mașini, utilaje și echipamente specializate agricole din România cu amenzi în valoare totală de 126.981.967 lei (aproximativ 26,5 milioane euro).

Două dintre firme, Ursa Mare Comprod SRL și Tehnoland SRL, au recunoscut că au aranjat prețurile, potrivit Consiliului Concurenței. Acesta susține că a găsit probe privind fixarea prețurilor pentru perioada 2014-2018. Anchetatorii au vizat însă o perioadă mai mare de ani, au transmis surse din anchetă pentru G4media.

Contactați, reprezentanții Claas România au declarat că decizia este preliminară și nu a fost însoțită de niciun motiv scris. „Claas va revizui întreaga decizie de îndată ce va fi primită și va lua măsuri legale adecvate”.

ProInvest a fost acuzată de evaziune fiscală de 1,2 milioane de euro

Marian Fișcuci, prietenul din copilărie al lui Liviu Dragnea, a fost achitat în 2019 pentru acuzația de evaziune fiscală de 1,2 milioane de euro din dosarul Proinvest, potrivit portalului ÎCCJ.

Decizia nu a fost una definitivă. DNA a făcut apel, iar cauza se judecă acum tot la Curtea Supremă. În decizia de achitare de la fond, instanța a motivat că ”fapta nu este prevăzută de legea penală”. Judecătoarele de cameră preliminară, Lucia Tatiana Rog și Luciana Mera, au anulat cele 535 de convorbiri telefonice interceptate în perioada iunie – noiembrie 2014, ca urmare a deciziilor CCR privind SRI-DNA.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.