Evenimentul Zilei > Justitie > ACUZAŢII GRAVE! Judecătorul ÎCCJ, Horia Valentin Şelaru, fostul asistent al şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, IMPLICAT în dosarul morţii SUSPECTE a unui ofiţer SRI
ACUZAŢII GRAVE! Judecătorul ÎCCJ, Horia Valentin Şelaru, fostul asistent al şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, IMPLICAT în dosarul morţii SUSPECTE a unui ofiţer SRI

ACUZAŢII GRAVE! Judecătorul ÎCCJ, Horia Valentin Şelaru, fostul asistent al şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, IMPLICAT în dosarul morţii SUSPECTE a unui ofiţer SRI

Preşedintele Coaliţiei Românilor pentru Combaterea Corupţiei, Chris Terhes a anunţat, pe pagina sa de Facebook,că Horia Valentin Şelaru, fostul asistent al Laurei Codruţa Kovesi, devenit judecător la ICCJ, a fost implicat in dosarul ofiterului SRI Sorin Crivat, mort in conditii suspecte in Penitenciarul Codlea. La Înalta Curte, magistratul a judecat multe dintre dosarele DNA, inclusiv cel al Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT.

Judecătorul Horia Valentin Şelaru a fost procuror până în anul 2013. “În prima imagine (surprinsă de ziuanews.ro n..r.) o vedeţi pe Kovesi cum discută într-o parcare cu judecătorul de la ICCJ Valentin Şelaru. Şelaru a fost procuror si asistentul lui Kovesi inainte. Din procuror Şelaru a ajuns în 2013 DIRECT judecator la ICCJ, la secţia penală. Multe dintre dosarele DNA făcute după venirea lui Kovesi au fost judecate (pe fond, ori in privinţa măsurilor preventive) de Şelaru, inclusiv dosarul Bica”, a transmis Chris Terhes.

Un aspect foarte interesant despre care atrage atenţia preşedintele Coaliţiei Românilor pentru Combaterea Corupţiei este acela că, în anul 2007, când Horia Valentin Şelaru era procuror al DNA, l-a reţinut pe un ofiţer SRI, Sorin Crivăţ (32 de ani), iar când acesta era în arest, la Penitenciarul Codlea, a murit în condiţii foarte suspecte. Unii spun că a fost asasinat prin "metode specifice". Nici până azi nu s-au clarificat circumstantele în care acel ofiţer SRI a murit în arest, deşi, oficial, s-a comunicat că a decedat în urma unui stop cardio-respirator

Sorin Crivăţ era ofiţer acoperit SRI care activa în structuri ale statului. În anul2007, înainte să fie reţinut de Şelaru, era şef al Corpului de Control al Ministerului Integrării Europene şi al structurii de securitate la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), din cadrul Ministerului Economiei.

Familia lui spune că, înainte să fie săltat de DNA, fusese în misiune în Africa. Din arrest, el i-a scris fostului şef al SRI, George Maior în care arată că era ofiţer acoperit din anul 2003.

“SRI este capul statului paralel mafiot din România. SRI nu putea ajunge să fie capul mafiei fără sprijinul unei părţi din justiţie si a unei părtţ din presă”, susţine Chris Terhes.

Alina Bica către Şelaru: "Sper să nu am soarta lui Crivăţ"

Despre legătura dintre moartea suspectă a ofiţerului SRI şi judecătorul Şelaru a vorbit şi Alina Bica. Într-un interviu acordat lui Silviu Mănăstire la B1 TV, fosta şefă a DIICOT a reluat o parte din declaraţia pe care a făcut-o în ianuarie 2015 în fața judecătorului Înaltei Curți, care urma să decidă arestarea ei. Atunci, Bica a sugerat că Sorin Crivăț ar fi fost ucis. “Urmare a celor declarate, astazi (30 ianuarie 2015 n.r.), în fata dumneavoastră, sper să nu am soarta deţinutului de la Penitenciarul Codlea, care a avut tupeul să vorbească de Serviciul Roman de Informaţii şi acel dosar l-aţi închis dumneavoastră”, i-a spus Alina Bica lui Horia Valentin Şelaru.

A murit cu o zi înainte de proces

Sorin Crivăţ (Foto: cotidianul.ro)

Sorin Crivăţ a decedat în Penitenciarul Codlea, cu o zi înainte de a fi audiat la Curtea de Apel unde urma să se judece cererea sa de eliberare condiţionată. Monitorul expres a publicat o scrisoare trimisă de fostul ofiţer din penitenciar în care arată că "are gura mare" şi că se opune procurorului Şelaru.

 „Am 33 de ani, am familie şi o rată la bancă pentru un credit de 70 de mii de euro. Dacă mai stau arestat, risc să-mi pierd casa pentru nişte ambiţii. Sînt masterand al Academiei de Poliţie şi absolvent al Facultăţii de Drept a Academiei Politice. Am discernămînt şi nu am legături cu lumea interlopă. Am un certificat OSS de bună purtare şi am fost supravegheat non-stop. Credeţi că mă pretam eu la 30 de mii de euro? Ne aflăm oare într-o ţară de turnători? Mie mi s-a dat termen să stau în puşcărie, ca să denunţ. Nu ne puteţi băga pe toţi la puşcărie şi să ne faceţi informatori. Nu pot să spun mai mult, am depus un jurămînt. Am gura mare şi mă opun procurorului, care m-a ţinut departe de familia mea în ziua de Crăciun“, a scris Sorin Crivăţ.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.