Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul antrenor al Simonei vrea să-l educe pe „copilul problemă” din tenis
Fostul antrenor al Simonei vrea să-l educe pe „copilul problemă” din tenis

Fostul antrenor al Simonei vrea să-l educe pe „copilul problemă” din tenis

Darren Cahill ar putea să revină în tenisul masculin, acolo unde a mai lucrat cu Lleyton Hewitt și Andre Gassi. Următorul proiect al autralianului l-ar viza pe Nick Kyrgios, un jucător talentat, dar care se comportă pe teren ca pe maidan.

Despărțirea dintre Simona Halep și Darren Cahill a lăsat multe semne de întrebare. Lidera WTA nu va mai colabora cu tehnicianul australian și este în căutarea unui alt antrenor.

Ar putea reveni curând în tenis

Foarte probabil, jucătoarea de tenis din Constanța va debuta în sezonul viitor fără să aibă alături un antrenor. Supriza ar putea veni de la Darren Cahill, cel care a invocat motive familiale atunci când a făcut anunțul încetării colaborării. „După o lungă perioadă de gândire şi discuţii, şi mulţi ani cu peste 30 de săptămâni pe drumuri, departe de familie, am decis să iau o pauză de 12 luni de la antrenorat pentru a fi acasă şi a fi alături de copii în etape importante ale vieţii lor, în ultimul an de liceu, pregătire pentru sport şi facultate, care consumă mult timp”, a spus australianul.

 

„Decizia lui era extrem de previzibilă”

Între timp au apărut zvonuri care vorbesc despre o viitoare colaborare între Cahill și compatriotul său, Nick Kyrgios. „Dacă citești printre rânduri declarația lui Cahill, decizia lui era extrem de previzibilă: a atins alături de Halep toate obiectivele posibile. A dus-o pe locul întâi în lume și a făcut-o câștigătoare de Grand Slam”, au scris jurnaliștii de la puntodebreak.com. Tehnicianul de la Antipozi a mai colaborat de-a lungul carierei cu Lleyton Hewitt și Andre Agassi, obținând rezultate remarcabile și cu australianul, și cu americanul.

Kyrgios este un tenismen cu mare potențial, dar derapajele comportamentale, certurile cu arbitrii și adversarii l-au tras în jos. Momentan se află pe locul al 36-lea în ierahia mondială și ar avea nevoie de un tehnician care excelează la capitolul pedagogie și psihologie, pentru a putea intra în TOP 10.

 

„Nu se pot maturiza”

În această vară, în timpul turneului de la Wimbledon, fosta jucătoare Marion Bartoli a spus despre Kyrgios și Gael Monfis că „Nu se pot maturiza. Este patetic ceea ce fac”. Franțuzoaica se referea la comportamentele puerile pe care cei doi le au pe teren.

„Știm că trebuie să zici ceva relevant, dar nu ne pasă ce ai de spus”, a replicat Kyrgios.

 

Dispută dură cu Wawrinka

Nick Kyrgios are 23 de ani și s-a remarcat din cauza limbajului vulgar pe care îl utilizează în timpul competițiilor. În 2014 a jucat un sfert de finală la Wimbledon, iar un an mai târziu a ajuns în aceeași fază a competiției la Roland Garros. În urmă cu trei ani, în timpul unei confruntări cu Stan Wawrinka, Kyrgios i-a transmis elvețianului că un alt jucător din circuit, Thanasi Kokkinakis, a avut o relație cu prietena acestuia.