Evenimentul Zilei > Economie > Foşti şefi ai companiei AKTOR doresc preluarea portofoliului de lucrări de peste 1 miliard de euro în România
Foşti şefi ai companiei AKTOR doresc preluarea portofoliului de lucrări de peste 1 miliard de euro în România

Foşti şefi ai companiei AKTOR doresc preluarea portofoliului de lucrări de peste 1 miliard de euro în România

Doi foşti şefi ai companiei greceşti AKTOR sunt la un pas de preluarea portofoliului de lucrări de peste un miliard de euro din România, câştigate prin CNAIR şi CFR, prin intermediul unei noi companii, Intrakat.

Update. Compania a venit cu următoarea actualizare a informațiilor:  „Ca urmare a articolelor publicate astăzi, 10 februarie 2021,  în media online din România, AKTOR consideră necesar să clarifice faptul că nu există niciun fel de intenție de preluare a portofoliului său din România, direct sau prin intermediul Intrakat Group.

În anii anteriori, AKTOR şi-a consolidat rolul în îmbunătăţirea infrastructurii din România, cu beneficii semnificative pentru ţară, continuând să îşi sporească prezenţa locală. Sub acest aspect, obiectivul principal al AKTOR în 2021 este să se asigure că toate proiectele pe care le coordonează în România avansează conform planificării.”

Compania Aktor are un nou acționar

Grecii de la Ellaktor ( Aktor) au un nou acționar, olandez, REGGEBORGH, care în cadrul Adunării Generale din 27 ianuarie 2021 a reușit să înlocuiască managementul de la acel moment cu un nou board, al cărui Președinte este dl George Mylonogiannis și CEO dl Aris Xenofos.

În mod automat, ulterior a fost schimbat și boardul companiei de construcții AKTOR, prezență în România din anii 2000, companie ce în prezent are contractate lucrări în cadrul CNAIR și CFR de peste 1 miliard de euro.

Noii executivi ai companiei Aktor Grecia sunt dl Christos Panagiotopoulos Președinte și CEO dl George Kotoulas.

Acționar nou, foști directori

Însă din informațiile apărute în presa greacă, conform site ului radar.gr, se pare că trecutul bântuie compania Aktor în ciuda noului acționar olandez care ar trebui să aducă speranțe pt un viitor mai bun al companiei Aktor.

Astfel, fostul acționar al Aktor, dl Dimitris Koutras, a vizitat zilele trecute sediul din Atena, unde și a salutat vechii angajați și a discutat cu fostul său asociat dl Leonidas Bobolas, care a votat de partea noului acționar olandez în 27 Ianuarie, preluarea companiei Aktor de către dânsul, în mod direct sau prin intermediul Intrakat, anunțând astfel o revenire spectaculoasă în cadrul companiei pe care a pierdut o în anul 2018.

Astăzi, dl Koutras este acționar al firmei Intrakat, prezenta și ea pe piața licitațiilor din infrastructura românească, însă nu are niciun contract atribuit, încă, În România.

Firma Întrakat este condusă de fostul director Aktor România, dl Petros Katsias. Cu o veche prezentă pe meleagurile românești, experimentat inginer în domeniul infrastructurii, cu legături în lumea politică și bine conectat în cadrul Ministerului Transporturilor, dl Katsias a dus la bun sfârșit mai multe contracte în România, însă a lăsat și o grea moștenire la plecarea sa din Aktor, autostrada Sebeș Turda Lot 2.

Potrivit unor surse, cei doi ar fi discutat cu reprezentanţii greci preluarea portofliului din România al companiei AKTOR, în mod direct sau prin intermediul firmei Intrakat, scrie infrapress.ro