Evenimentul Zilei > Justitie > Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, petrece Crăciunul în arest
Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, petrece Crăciunul în arest

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, petrece Crăciunul în arest

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins, astăzi, contestaţia la decizia arestării preventive a fostei șefe a DIICOT, acuzată de abuzz în serviciu.

Pe 18 decembrie, Instanţa Supremă a decis ca Alina Bica să fie judecată în stare de arest după verificarea legalităţii măsurii arestării preventive în dosarul în care a fost deferită justiţiei, respectiv cel referitor la acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

În dosar, au fost deferiţi justiţiei pentru aceeaşi faptă şi alte persoane care erau în componenţa Comisiei: Crinuţa Dumitrean, preşedinte ANRP, Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru, toţi în stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepreşedinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, şef birou în MJ, toţi sub control judiciar, şi Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru corupţie în altă cauză.

De asemenea, au mai fost deferiţi justiţiei Emil Nuţiu, în stare de arest preventiv, evaluator, şi Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despăgubirii, ambii pentru complicitate. Dosarul a fost trimis spre judecare la ÎCCJ

Procurorii au solicitat instanţei menţinerea măsurilor preventive dispuse în cazul inculpaţilor, dar şi cea a sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile şi sumelor de bani aparţinând acestora.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News