Femeia cu care celebrul hoț s-a însurat în America, și împreună cu care a făcut o fetiță, susține că Valentin Răducan vrea să o omoare, după ce a devenit beneficiarul asigurării ei de deces. Femeia spune și că românul ar fi încercat să își răpească fiica. „Mă tem de el și pentru ce ar putea să-i facă fiicei mele”, a declarat femeia sursei citate. ”Am avut o relație timp de opt ani, din care mai bine de cinci ani am fost căsătoriți. Așa a reușit să-și schimbe numele, Alexander Val Watt. Am divorțat pentru că era foarte agresiv. A fost în închisoare pentru că a încercat să mă omoare. Acum locuiește si lucrează în San Jose, California. El e foarte agresiv cu fiica noastră. A încercat să-și răpească fiica pe 14 ianuarie. Locuiește la sute de mile distanță de la noi, dar a venit să o ia. Încerc să o protejez și vreau să-i arăt judecătorului cât de periculos este. Nimeni nu mă crede. Mă tem de el și pentru ce ar putea să-i facă fiicei mele”, a declarat, pentru Cancan.ro, fosta soție a lui Valentin Răducan.  

Femeia îl portretizează pe fostul partener de viață: un hoț obsedat de bani și viață în lux, mincinos patologic, agresiv.

”Cred că vrea să mă omoare. A spus că mai are legături peste tot. Ceea ce a vrut să spună este că poate să pună pe cineva să mă omoare”, a mai spus ex-soția lui Valentin Răducan pentru aceeași sursă.

Jaful secolului

În ianuarie 2000, Valentin Răducan a furat 500.000 de dolari din mașina lui Mihai Bucurenciu, cunoscutul patron al firmei de sticlărie “Prolux” şi al discotecii “Club 99” din București.

Hoțul a fost prins de ”locotenenții” lui Bucurenciu și torturat într-o vilă din Breaza ca să spună unde a ascuns banii. El însă s-a ținut tare, a reușit să fugă, nu numai din vila unde era sechestrat, ci din țară. Ulterior a fost condamnat la închisoare pentru furt, în lipsă, în timp ce agresorii săi și totodată victimele furtului din dosarul ”Portbagajul” au primit și ei ani de închisoare. Bucurenciu a fost trimis după gratii 10 ani.

Valentin Răducan a figurat multă vreme la secțiunea ”Most Wanted” a Poliției Române. Conform Cancan.ro, în America, Răducan a ajuns să colaboreze cu FBI, ca să își scape pielea, după ce a fost destructurată o rețea formată din zeci de români (din care și el făcea parte) care clona carduri, și care furase deja milioane de dolari. În urma înțelegerii, Răducan ar fi băgat la închisoare, coordonat de doi agenți FBI, nu mai puțin de 28 de români, pe care i-a înregistrat în timp ce vorbea cu ei despre afacerile cu carduri. Cancan.ro scrie că în urma acestei negocieri, Răducxan a primit imunitate, iar în acest moment, el nu mai apare pe lista urmăriților internațional.

 

Te-ar putea interesa și: