Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostă directoare din Poșta Română dispărută! Polițiștii cred că soțul ei a omorât-o și a hrănit porcii cu ea
Fostă directoare din Poșta Română dispărută! Polițiștii cred că soțul ei a omorât-o și a hrănit porcii cu ea

Fostă directoare din Poșta Română dispărută! Polițiștii cred că soțul ei a omorât-o și a hrănit porcii cu ea

Procuratura italiană a redeschis recent, pe 16 noiembrie 2017, dosarul misterului dispariției a două femei, dintre care una româncă, amândouă căsătorite cu un bogat crescător de porci din provincia Vicenza.

Bărbatul se numea Valerio Sperotto, dar el a murit, în 2011, la vârsta de 64 de ani. El a fost cercetat pentru dispariția nevestelor sale, dar anchetatorii nu au reușit să demonstreze că ele au murit, deși existau multe suspiciuni. Principala probă în apărare a fost că nu au fost găsite cadavrele sau măcar urme ale lor. Acum, procuratura a dispus o nouă anchetă, fiind folosiți arheologi, chemați în sprijinul criminaliștilor.

Cazul s-a redeschis după ce terenul pe care se aflau crescătoriile de porci ale lui Sperotto au fost vândute și noul proprietar a făcut niște săpături. El spune că în martie a descoperit resturile unui schelet uman, dar i-a fost teamă să anunțe autoritățile. A făcut-o abia în octombrie, dar noile căutări nu au scos ceva semnificativ la iveală. Totuși, mai multe fragmente de oase au fost duse pentru expertize. Aria de căutare a fost și ea extinsă, ajungându-se la sute de metri pătrați săpați pe câmpurile de lângă localitatea Velo d’Astico.

Valerio Sperotto a fost bănuit de crimă încă din 1988. În ianuarie, prima sa soție, franțuzoaica Elena ”Ivette” Zecchinato, ar fi plecat să se plimbe prin pădure, dar nu a mai apărut niciodată. 

Fermierul s-a recăsătorit, cu o româncă, Virginia Mihai, fostă directoare la Poșta Română Craiova. Femeia, în vârstă de 41 de ani, a avut un divorț urât de italian. Actul final s-a emis pe 28 martie 1999, dar ea a rămas să locuiască la fermă. Se certau des și se spune că românca a fost bătută chiar de fiica fermierului, din cauza banilor partajați la divorț.

Pe 22 aprilie 1999, s-a constatat dispariția ei. Mașina sa a fost găsită la Vicenza. 

Ca și în 1988, s-a pornit o anchetă, dar a fost abandonată în 2002.

Un vecin de-al lui Sperotto spune că l-a bănuit tot timpul de crimă și, când fermierul era pe patul de moarte, l-a întrebat unde e îngropată Ivette. Nici atunci el nu a vrut să răspundă.