Evenimentul Zilei > Justitie > Un fost ȘEF al serviciului secret al SRI, audit în COMISIA SIPA – NEWS ALERT
Un fost ȘEF al serviciului secret al SRI, audit în COMISIA SIPA – NEWS ALERT

Un fost ȘEF al serviciului secret al SRI, audit în COMISIA SIPA – NEWS ALERT

Fostul şef al serviciului de informaţii al Ministerului Justiţiei din perioada 2001-2003, generalul Marian Ureche, este audiat marţi, 27 februarie, în Comisia parlamentară de anchetă pentru SIPA.

Audierea are loc în spatele uşilor închise. Ureche a fost în timp autorul a multe dezvăluiri despre informaţiile care s-ar afla în Arhiva SIPA şi modul în care au fost gestionate.

Arhiva SIPA. ÎNCEPE SĂ SE VADĂ ADEVĂRUL. Comisia de anchetă a obţinut MĂRTURII IMPORTANTE, News alert!

Reporterii EVZ au stat de vorbă cu Marian Ureche, cel care a condus SIPA între 2001 şi 2003. Ceea ce am afl at de la el duce lucrurile într-o zonă mult mai gravă decât ne-am fi aşteptat: SIPA este un teatru de război mai vechi decât mandatul Monicăi Macovei.

Ureche vorbeşte despre un război purtat în timpul Guvernării Năstase pe celebru serviciu secret al Ministerului Justiţiei, dar şi despre faptul că arhiva conţine dosare de mare corupţie, ridicând astfel vălul de pe misterul interesului enorm trezit de ea. Acesta confi rmă mai multe dezvăluiri EVZ, una fi ind aceea că arhiva avea dosarele opisate şi foarte bine sistematizate.

Kovesi, în faţa unei PROBE SUPREME despre noaptea alegerilor din 2009. DA, A FOST ÎN SUFRAGERIA lui Gabriel 

Prima mare bătălie pe SIPA a fost declanşată în 2003, conform spuselor fostului şef al serviciul secret, Marian Ureche: generalul a fost chemat atunci de apropiaţi ai premierului Adrian Năstase şi chestionat dacă e oportună înlocuirea Rodicăi Stănoiu de la conducerea Ministerului Justiţiei cu un parlamentar PSD, care era chiar prieten al şefului SIPA.

Care este COMPONENȚA Comisiei parlamentare de anchetă a arhivei SIPA

„Facultatea de Drept, parlamentar PSD. Fac această precizare, întrucât acest profesor, prieten apropiat al subsemnatului, aflat în anturajul Prim-ministrului Adrian Năstase cu câteva zile înainte de episodul „Parlament” și în timp ce ministrul Rodica Stănoiu se afla la Strassbourg, mă invitase la o discuție. Mi-a transmis astfel un mesaj: acela că Adrian Năstase i-a recomandat să mă contacteze pentru a-mi cunoaște părerea în legătură cu oportunitatea numirii profesorului respectiv în funcția de ministru al Justiției. 

"JUSTIȚIE FĂRĂ SECRETE!". EVZ cere Comisie parlamentară de anchetă pentru ARHIVA SECRETĂ A SIPA

L-am rugat să-i transmită Premierului că nu consider potrivită această schimbare întrucât doamna Rodica Stănoiu este un om de maximă valoare și seriozitate care se bucură de aprecierea magistraților, ca și a unor importante instituții europene. Am considerat că nu am dreptul să fiu subiectiv și să aleg parteneriatul cu un prieten aflat în relații cu unele persoane de o moralitate îndoielnică, în detrimentul unui om echidistant politic, un intelectual rasat și om de maximă seriozitate: Rodica Stănoiu”, şi-a amintit generalul Ureche pentru EVZ.

Angajați ai SIPA, DAȚI AFARĂ ILEGAL de Monica Macovei | Arhiva SIPA