Evenimentul Zilei > Justitie > Fost PRIM-PROCUROR român, EXTRĂDAT din Marea Britanie. A fost condamnat pentru 21 de fapte de CORUPȚIE
Fost PRIM-PROCUROR român, EXTRĂDAT din Marea Britanie. A fost condamnat pentru 21 de fapte de CORUPȚIE

Fost PRIM-PROCUROR român, EXTRĂDAT din Marea Britanie. A fost condamnat pentru 21 de fapte de CORUPȚIE

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat extrădarea din Marea Britanie a unui fugar român, urmărit prin Interpol, condamnat pentru fapte de corupție. Oficiali din Poliția Română au dezvăluit, pentru EVZ, că este vorba despre Nelu Carpen, fost prim-procuror al Parchetului Buftea, condamnat, în anul 2014, la o pedeapsă de șase ani închisoare.

Poliţiştii Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au efectuat o misiune de preluare, sub escortă, de pe Aeroportul Internaţional din Londra, a unui bărbat, de 40 de ani, transmite Poliția Română.

Oficiali din Poliția Română au precizat, pentru EVZ, că este vorba despre Nelu Carpen, fostul prim-procuror al Parchetului Buftea condamnat de Curtea de Apel Braşov la șase ani de închisoare pentru comiterea a 21 de infracţiuni de luare de mită, favorizarea infractorului, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi fals material în înscrisuri ofociale, fapte comise în perioada 2009-2010.

Magistrații instanței brașovene au reținut, în condamnarea definitivă, că Nelu Carpen a comis mai multe fapte de corupţie în legătură cu funcţia deţinută, direct sau prin intermediul altor persoane.

După condamnare, la data de 18 iunie 2014, Biroul Naţional Interpol Bucureşti a dispus urmărirea internaţională în vederea arestării condamnatului, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Curtea de Apel Braşov.

IGPR arată că, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale între Poliţia Română şi autorităţile şi ataşaţii de afaceri interne din Franţa şi Marea Britanie,  beneficiind de sprijinul S.R.I., la data de 30 octombrie 2014, Nelu Carpen a fost arestat provizoriu în Marea Britanie.

După audirea de către magistraţii britanici şi după epuizarea tuturor căilor de atac împotriva deciziei de predare din Marea Britanie către România, la data de 29 octombrie a.c., autorităţile judicare din Marea Britanie au încuviinţat predarea fostului prim-procuror către autoritățile române.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: