Cel grațiat fusese condamnat pentru fraudă și obstrucționarea Justiției, pedeapsa primită fiind de șase ani și jumătate de închisoare.

Din această pedeapsă executase deja trei ani și jumătate, arată Agerpres, care citează Reuters și AFP. 

Anunțul referitor la decizia președintelui Trump a fost făcut de Administrația Casei Albe.

Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe, a explicat motivele pentru care Black a fost grațiat. În speță, fostul magnat, care acum are 74 de ani, ar fi avut în viața sa ''contribuţii extraordinare la lumea afacerilor, ca şi la gândirea politică şi istorică''.

Pe de altă parte, Black a fost susținut de o serie de personalități americane, care au vorbit despre ”forţa caracterului său excepţional”.

Conrad Black a intrat în atenția anchetatorilor după ce fusese acuzat că a sustras 60 de milioane de dolari din conturile propriei sale companii, în perioada 1999-2001.

Compania sa deține publicațiile Chicago Sun-Times, din SUA, The Telegraph, din Marea Britanie, Jerusalem Post din Israel şi National Post din Canada.

Anul trecut, Black a publicat o carte despre biografia lui Donald Trump, al cărei titlu nu mai are nevoie de comentarii, ''Un preşedinte ca nimeni altul''.

 

Te-ar putea interesa și: