Evenimentul Zilei > Actualitate > Forțe SPECIALE americane în Libia, împotriva ISIS
Forțe SPECIALE americane în Libia, împotriva ISIS

Forțe SPECIALE americane în Libia, împotriva ISIS

Membri ai forțelor speciale americane au aterizat joi la baza aeriană Wattayah, la vest de Tripoli, și au fost fotografiați încârcându-și armele și echipamentele în mașini de teren.

Imagini cu soldații de elită, purtând arme și îmbrăcați civil, au fost răspândite pe rețelele sociale. Guvernul libian și Forțele Aeriene Libiene au confirmat sosirea acestora, scrie International Business Times. Însă au precizat că forțele speciale nu se vor coordona cu trupele libiene.

Într-o declarație a Forțelor Aeriene Libiene se arată că trupele au ajuns pe 17 decembrie la ora locală 6 AM, cu o aeronavă militară americană, având asupra lor veste anti-glonț, echipamente speciale pentru vedere pe timp de noapte și puști de asalt.

Oficialii americani au anunțat anterior că trupe de elită au fost desfășurate și în Irak și Siria, pentru misiuni împotriva conducătorilor ISIS. Este foarte probabil ca și în Libia, ele să fi fost trimise pentru operațiuni similare.

După îndepărtarea de la putere a dictatorului Gaddafi, haosul s-a instalat în Libia, o mare parte din țară aflându-se cub controlul ISIS.