Evenimentul Zilei > Actualitate > FORŢAŢI DE SĂRĂCIE mulţi români FURĂ CEVA ATÂT DE COMUN şi sunt AMENDAŢI drastic DE POLIŢIE l Foto galerie
FORŢAŢI DE SĂRĂCIE mulţi români FURĂ CEVA ATÂT DE COMUN şi sunt AMENDAŢI drastic DE POLIŢIE l Foto galerie

FORŢAŢI DE SĂRĂCIE mulţi români FURĂ CEVA ATÂT DE COMUN şi sunt AMENDAŢI drastic DE POLIŢIE l Foto galerie

Ce se întâmplă la Botoşani şi probabil şi în alte zone ale ţării, arată că sărăcia dezumanizează.

Un exemplu recent cu o femeie care a fost amendată cu 200 de lei, pentru că s-a considerat că a furat apă dintr-o fântână arteziană, demonstrează o realitate dureroasă trăită de unii români: traiul la limita subzistenţei.

Conform botosaninews.ro, Ioan Onuțu, șeful Poliției Locale din Botoşani, a explicat ce s-a întâmplat: „Dânsa desfășura anumite munci la locul de muncă cu apa pe care o lua din fântâna municipiului. Am identificat persoana și am sancționat-o.”

Nu este singurul caz de acest fel din Botoşani. Autorităţile susţin că locuitorii din zona istorică a municipiului fură apă fântânile arteziene. ”Noi nu avem competențe nici pentru furt, nici pentru distrugere. Îi înlăturăm din zonă fiindcă, dacă îi dai sancțiune, îi dai unui insolvent. La Direcția de Impozite și Taxe Locale îți îngrașă bugetul de amenzi nerecuperate și îți spune: nu ai ce să-mi faci. Am prins și oameni care spălau covoarele. I-am identificat. Sunt mulți dintre ei insolvabili. Îi dai o amendă, dar nu are bani să o plătească”, a mai declarat Onuțu.

Apa pentru arteziene este asigurată de SC Nova Apaserv SA, iar fiecare fântână are apometru și în funcție de indexul afișat, autorităţile achită consumul operatorului de apă și canalizare. Când se ia apă din arteziene, se introduce automat o cantitate suplimentară, astfel că factura lunară poate depăşi chiar şi 20.000 de lei.

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wg6rsjhP87A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sursă foto: botosaneanul.ro