Evenimentul Zilei > Social > Decizie bombă luată de o mare companie din România! S-au investit 1,5 miliarde de euro. News alert
Decizie bombă luată de o mare companie din România! S-au investit 1,5 miliarde de euro. News alert

Decizie bombă luată de o mare companie din România! S-au investit 1,5 miliarde de euro. News alert

O noua victorie pentru Craiova. Ford Puma se va produce din acest an la fabrica din Craiova, unde în acest moment se fabrică SUV-ul de clasă mică Ford EcoSport şi motorul EcoBoost, a anunţat, miercuri, producătorul.

„Puma va intra în vânzare la finalul acestui an şi va fi produs în condiţii excepţionale de calitate şi profesionalism la uzina Ford din Craiova, în urma unei investiţii începute în anul 2008, care astăzi totalizează aproape 1,5 miliarde de euro”, afirmă reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Puma se alătură unei game în expansiune de SUV-uri şi crossovere Ford la nivel european, aceasta incluzând Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-in Hybrid.

„SUV-urile reprezintă acum mai mult de 20% din vehiculele comercializate de companie în Europa. Vânzările de SUV-uri Ford au crescut în 2018 la nivel european cu peste 19 procente”, mai spun reprezentanţii Ford.

În luna noiembrie 2018, compania a demarat procedurile pentru angajarea a încă 1.700 de persoane, iar conducerea companiei s-a întâlnit cu primari din aproximativ 30 de localităţi din judeţul Dolj şi cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean cărora le-a prezentat oferta cu noilor locuri de muncă. Compania a solicitat sprijin pentru transmiterea informaţiei în localităţile situate pe o rază de până la 35 km de Craiova, anunţând că le va deconta angajaţilor şi o parte din cheltuielile de transport. Ford a devenit în 2018 cel mai mare angajator din judeţul Dolj, cu peste 4.400 de salariaţi.

Reamintim că în urmă cu aproape două săptămâni, premierul Viorica Dăncilă a participat la o vizită la fabrica producătorului auto împreună cu mai mulți membri ai cabinetului său.

La momentul acesta,compania se află într-un proces de restructurare în Europa. Astfel, s-a luat decizia închiderii unei fabrici din Franţa şi vor fi limitate operaţiunile din Marea Britanie şi Rusia. De aici şi tensiunile în rândul muncitorilor din Craiova.

Fabrica Ford de la Craiova a produs peste 140.000 de maşini în 2018.