Evenimentul Zilei > Social > Focuri de armă trase și polițiști luați la bătaie! E noul Bronx al României
Focuri de armă trase și polițiști luați la bătaie! E noul Bronx al României

Focuri de armă trase și polițiști luați la bătaie! E noul Bronx al României

Doi agenți de poliție au ajuns la spital fiind bătuți într-o misiune de urmărie a unui șofer.

Aflați la post pe DN 64 (Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani), oamenii legii au încercat să oprească în trafic o autoutilitară, dar şoferul a refuzat, continuându-și nestingherit drumul. Polițiștii au pornit în urmărirea lui și chiar au făcut uz de armamentul din dotare, iar de aici încolo povestea ia o turnură neașteptată, anunță Digi 24.

„La data de 20 noiembrie, în jurul orei 1:00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflându-se în misiune pe DN 64, au efectuat semnal de oprire a unei autoutilitare, moment în care conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceştia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical, în vederea determinării conducătorului auto să oprească, lucru pe care acesta nu l-a făcut”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

Potrivit acestuia, urmărirea a continuat mai mulţi kilometri, iar la un moment dat şoferul autoutilitarei a oprit în dreptul unei case din comuna Călina. Acolo, era așteptat de alte câteva persoane, care au sărit la bătaie în momentul în care polițiștii s-au apropiat de mașina urmărită.

„În timp ce poliţiştii s-au deplasat către autoturism, au fost agresaţi de către şofer şi alte persoane aflate la faţa locului. Imediat, în sprijinul poliţiştilor a sosit un alt echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani. Facem precizarea că, în timpul altercaţiei, armamentul poliţiştilor a căzut, dar acesta a fost recuperat şi se află în custodia IPJ”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Polițiștii bătuți au fost transportaţi la spital, iar persoanele implicate în altercaţie au ajuns în fața anchetatorilor, pentru audieri. Cazul este în acest moment preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani. Agresorii polițiștilor au fost identificaţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei pentru dispunerea de măsuri legale.