Prefectura Olt a solicitat Ministerului Sănătăţii efectuarea unui control privind modul de gestionare a activităţii la SAJ Olt în contextul epidemiei de COVID-19. Toți angajații SAJ Olt vor fi testați, iar cei infectați au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina și au o stare generală bună.

Primul caz de infectare cu noul coronavirus la un angajat al Ambulanţei Olt a fost confirmat pe 18 mai la o asistentă în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul în judeţul Argeş, care venea la serviciu cu trenul sau alte mijloace de transport călători. Pe 20 mai a fost confirmată infectarea a încă 12 angajaţi ai SAJ Olt şi joi au fost confirmate încă două cazuri de COVID-19 la aceeaşi instituţie. Până acum au fost testaţi 50 dintre angajaţii SAJ Olt.

În acest context, la Prefectura Olt, a avut loc astăzi o şedinţă a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase. S-a dispus asfel „adoptarea, de urgenţă, a unui plan de măsuri la nivelul SAJ, în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus în rândul personalului propriu; testarea tuturor angajaţilor din cadrul SAJ; izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate; identificarea tuturor contacţilor direcţi din rândul pacienţilor asupra cărora s-au efectuat intervenţii din partea medicilor/asistenţilor SAJ confirmaţi pozitiv”.