Unul dintre cele mai nocive locuri care poluează mediul și aerul de lângă București este vizat de o operațiune a polițiștilor și a comisarilor de la Garda de Mediu. Este un loc în care se ard, nestingherit, deșeuri de ani de zile, fără nicio bază legală.

 

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov anunță că, în această dimineață, prin structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, invesigare a criminalității economice, acțiuni speciale, criminaliști și jandarmi, împreună cu comisarii Gărzii Naționale de Mediu acționează în satul Sintești, comuna Vidra, din județul Ilfov, recunoscut ca un fief al operațiunilor ilegale cu fier vechi și material reciclabile.

 

Acțiunea se desfășoară pentru combaterea infracțiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, combaterea evaziunii fiscale, precum și alte fapte antisociale.

Astfel, peste 140 de forțe de ordine  participă la activitățile care vizează, în principal, localizarea focarelor, unde, prin arderi ilegale a unor deșeuri în vederea valorificării materialelor reciclabile, se contaminează mediul înconjurător cu diferite materiale nocive, care interferează cu sănătatea oamenilor, calitatea vieții sau funcțiile naturale ale ecosistemelor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE