În consecință, edilul Capitalei a comunicat măsurile de urgență luate după aflarea acestei știri care generează noi îngrijorări în rândul celor care locuiesc în București.

„Vă informez că am închis Biroul de evidență a populației, pentru că o colegă de la acest birou a anunțat abia azi dimineață faptul că a fost în Israel, în excursie, cu pacientul de 60 de ani, fost ofițer, angajat la DSP sector 4. Toate cele 70 de persoane de la biroul de evidență a populației au intrat în izolare la domiciliu, li se vor face testele necesare și dezinfectăm deja toate birourile, toaletele, holurile de acolo.

Pentru urgențele cetățenilor, am luat legătura cu directorul de la evidența populației, va lucra de acasă, va avea computer, aparat foto, ștampilă, documente, ce e necesar pentru a elibera documentele urgente. Deci nu se închide activitatea, ci se lucrează de la domiciliu”, a anunțat Firea într-o conferință de presă

Amintim că bărbatul de 60 de ani (ofițer în rezervă al MAI) a călătorit în Israel la finalul lunii februarie şi s-a prezentat la Spitalul de Urgență Profesor Doctor Dimitrie Gerota, unde a spus că nu a părăsit țara în ultimele două luni.

Ulterior, în urma testării specifice s-a stabilit că el are Coronavirus și a răspândit virusul altor persoane din jurul său, între care nurorii lui gravide, dar și nepotului. De asemenea, din cauza acestuia a fost semnalat şi primul caz de infectare al unui medic de la spitalul MAI, o femeie care este gastroenterolog.