În urma testelor efectuate, 23 de persoane au fost declarate pozitive. Este vorba despre 14 cadre medicale și nouă pacienți.

„Sunt 14 cadre medicale confirmate pozitiv, dintre care un medic primar, un medic rezident, şase asistente și restul personal mediu și auxiliar, dar și nouă pacienți. Personalul medical este internat la spitalele de Infecțioase și Pneumoftiziologie, cu stări ușoare sau asimptomatici, iar pacienții au fost externați, fie în spitalele suport COVID din Cluj sau din zonele din care provin”, a declarat managerul Institutului Inimii Cluj-Napoca, Florin Crișan.

În acest caz, Direcția de Sănătate Publică Cluj a demarat o anchetă. În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost anunțate 330 de noi cazuri de îmbolnăviri. Bilanțul a ajuns la 23.730 e persoane infectate și 1.500 de morți. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16 decese: 12 bărbați și 4 femei.


Raed Arafat, mesaj tranșant privind relaxarea: ,,O biată gripă” nu ucide

Focar de coronavirus la Primăria Târgu Jiu? 50 de funcționari suspecți de COVID-19


Vineri seară, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj ferm, făcând referire la subiectul coronavirus. Medicul a spus că românii trebuie să fie precauți în continuare și să se protejeze.

„Cred că unul dintre motivele pentru care unii nu mai respectă regulile, sau le respectă mai puţin decât ar trebui, sunt toate aceste speculaţii despre faptul că virusul nu există sau că este – şi aici nu am să uit comentariul unui coleg medic, care zice este vorba de o biată gripă.

Dar răspunsul meu este o biata gripă nu ucide, cum am văzut în alte ţări, sute sau mii din rândul personalului medical. Un virus obişnuit de gripă, sau o biată gripă, între ghilimele, nu ucide atâta personal medical când ei îşi fac datoria lor”, a spus Arafat la TVR.

Șeful DSU a mai afirmat: „Dacă personalul medical e atât de expus, gândiţi-vă că şi populaţia este expusă şi trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre o glumă sau despre o exagerare. Nu le cerem decât respectarea regulilor care au fost recomandate, ca să evităm o deteriorare a situaţiei pe care să nu putem să o controlăm.”