Informația a fost dată de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP).

Potrivit directorului executiv al DJSP Constanţa, Cristina Schipor, o angajată din cadrul casei de bilete de la Gara CFR Constanţa a decedat din cauza COVID-19, la sfârşitul săptămânii trecute, iar alte trei angajate au fost confirmate cu noul coronavirus, în această situaţie fiind declarat focar cu virusul SARS-CoV-2 în incinta instituţiei.

„Specialiştii noştri au declanşat ancheta epidemiologică, dar din păcate pacientul 0 a decedat la sfârşitul săptămânii trecute şi acum medicii se ocupă de tratamentul celor trei angajate din cadrul Gării CFR Constanţa, iar infecţioniştii DSP stabilesc contactele pe care bolnavii le-au avut în cadrul familiei şi colegilor de serviciu”, a declarat Cristina Schipor.

Cinci șantiere din Capitală, posibile focare de Covid-19! Patronii, foști condamnați la închisoare

„Acum suntem în desfășurarea anchetei epidemiologice. S-a făcut dezinfecție zilnică și am recomandat ca toate casierele să poarte mască și mănuși în permanență, chiar dacă ele sunt singure în biroul acela, despărțite de panoul de geam”, a mai spus Schipor.

Spital vital din București, focar de coronavirus! Panică în sistemul spitalicesc!

De la debutul pandemiei, au fost diagnosticate cu COVID-19,njmai în judeţul Constanta, 1.499 de persoane, 38 de pacienţi fiind declaraţi decedaţi, scrie Agerpres.

Corona-fotbalul îngenunchează Liga 1! FRF a adoptat sancțiunea care dă fiori

S-a inventat carantina pentru morți! Covid-ul a ţinut o femeie la morgă peste 20 de zile

În ultima perioadă s-au înregistrat în România mai multe astfel de focare, în spitale, întreprinderi de stat dau private.

Până astăzi, 24 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 79.330 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

35.517 pacienți au fost declarați vindecați și 9.574 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 825 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.