Focaccia cu roșii, busuioc și usturoi. Pașii pentru a obține un aluat pufos

Focaccia cu roșii, busuioc și usturoi. Pașii pentru a obține un aluat pufos Sursa foto: Pixabay

Aroma de focaccia te trimite cu gândul la piațetele italienești, unde acest preparat se vinde cu diverse topinguri. Indiferent de legumele sau condimentele alese, blatul va fi întotdeauna la fel de aspectuos. Puține persoane știu că acest deliciu se poate pregăti acasă. Cu un minim efort, întreaga familie va fi cucerită de gustul blatului cald și aromat.

Focaccia cu roșii, busuioc și usturoi

Spre deosebire de pizza, aluatul pentru focaccia trebuie să fie aerat. Acele „bule” de aer uriașe se pot obține doar prin hidratarea corectă a aluatului. De asemenea, este esențial să folosiți un ulei de măsline de bună calitate. În funcție de preferințe, gustul acestui deliciu poate fi completat de aroma rozmarinului, a usturoiului sau chiar a brânzeturilor favorite.

Ingredientele de care veți avea nevoie:

  • 500 grame de făină
  • 50 ml ulei de măsline
  • un praf de sare
  • 300-350 ml apă
  • o linguriță de zahăr
  • câteva roșii cherry
  • 3 căței de usturoi
  • 3-4 frunze de busuioc proaspăt
  • un plic de drojdie
  • sare grunjoasă

Cum se prepară aluatul

Făina se cerne și se pune într-un bol cu pereții înalți. Apa se pune la încălzit și se amestecă apoi cu drojdia și zahărul. Această compoziție lichidă se toarnă peste făină și se începe frământarea. Treptat, uleiul de măsline se toarnă peste restul ingredientelor și se încorporează. Aluatul va deveni moale și ușor de împachetat. Astfel, acesta se așează într-un recipient cu capac și se lasă la crescut.

Focaccia

Sursa foto: Pixabay

După o jumătate de oră, aluatul se împachetează din nou dinspre exterior spre interior și se mai lasă la crescut pentru alte 30 de minute. Procesul se repetă de minim două ori și este necesar pentru a obține un aluat aerat.

Focaccia cu roșii, busuioc și usturoi

Aluatul se poate păstra la rece peste noapte. Usturoiul se curăță și se mărește. De asemenea, frunzele se busuioc se spală și se scurg de surplusul de apă.

Aluatul se pune într-o tavă și se lasă la crescut pentru 10-12 minute. La final se toarnă deasupra 2-3 linguri de ulei de măsline și se dă formă specifică folosind o lingură de lemn sau chiar mâinile. Totodată, roșiile, usturoiul și busuiocul se pun deasupra, iar tava se introduce la cuptor.

Revista presei