Oamenii au reclamat faptul că au recurs la acest gest disperat după ce primarul din orașul Vulcan nu i-a ajutat cu nimic. ”Nu mai avem bani să cumpărăm mâncare”, strigau cei doi de pe blocul cu patru etaje. După mai multe discuții, cei doi au acceptat să renunțe la gestul lor, mai ales că primarul nici nu i-a băgat în seamă.

La un moment dat, în interiorul blocului s-a creat o busculadă între forțele de ordine și oamenii care s-au adunat în număr mare, ca la circ. „Cei doi bărbați din municipiul Vulcan, în vârstă de 49 și 38 de ani, au fost coborâți de forțele de ordine de pe imobilul pe care au urcat pentru a protesta, cerând alimente de la Primărie.

Aceștia au fost conduși la sediul Poliției și urmează a fi sancționați contravențional atât în baza Legii 61 din 1991, pentru tulburarea liniștii publice, cât și pentru încălcarea reglementărilor privind circulația în afara locuinței, prevăzute prin ordonanțe militare. Ulterior, vor fi conduși la o unitate medicală pentru un consult psihiatric, cu privire la tentativa de suicid”, a informat Bogdan Nițu, de la IPJ Hunedoara.