Evenimentul Zilei > Social > Scandal în direct! Totul a pornit de la Legea pensiilor: „E un dialog aberant!” Ce-i așteaptă pe pensionari
Scandal în direct! Totul a pornit de la Legea pensiilor: „E un dialog aberant!” Ce-i așteaptă pe pensionari

Scandal în direct! Totul a pornit de la Legea pensiilor: „E un dialog aberant!” Ce-i așteaptă pe pensionari

Senatorul Florina Presadă, ministrul Muncii, Marius Budăi, și Dumitru Pelican s-au contrazis pe tema pensiilor într-un platou de televiziune.

Momente tensionate au avut loc vineri, la România TV, acolo unde Florina Presadă, senator USR şi Dumitru Pelican s-au contrat dur pe subiectul noii Legi a pensiilor. Pelican a fost deranjat de unele afirmaţii făcute de către senatoarea USR, cea care a comentat afirmaţiile făcute, prin telefon, de către ministrul Muncii, Marius Budăi. Florina Presadă l-a întrebat pe Marius Budăi de ce ministerul nu achiziţionează un soft pentru recalcularea automată a pensiilor. Această întrebare l-a deranjat foarte tare pe Dumitru Pelican.

„De pensii vorbesc mulţi, unii care habar n-au ce înseamnă un stagiu de pensie şi un calcul. Eu lucrez de 20 de ani în Ministerul Muncii, am fost patru ani senator şi încă mai am dubii. Când văd atâtea voci sigure care vorbesc şi dau mesaje alarmante oamenilor că nu există bani de pensii… Nu există sintagma „nu sunt bani de pensii”. Această afirmaţie trebuie scoasă pentru totdeauna.”, a spus Dumitru Pelican în direct. 

„(…) Această lege a fost tot timpul boicotată, trimisă la CCR şi îi explica domnul ministru doamnei senator, care ori nu vrea să înţeleagă, ori nu poate că nu poţi să achiziţionezi un program din moment ce nu ai legea bună. Sunteţi în Parlament, nu aţi învăţat acest lucru?”, a completat Pelican. 

Florina Presadă: „Am înţeles, dar această achiziţie trebuie oricum pregătită. Şi nu ţipaţi la mine în primul rând! Lăsaţi-mă să termin!”

Dumitru Pelincan: „Nu înseamnă că dacă sunteţi parlamentar ştiţi ceva. Nu ştiţi nimic, vă spun eu!”

Florina Presadă: „Dacă ridicaţi vocea asta nu înseamnă că aveţi dreptate!”

Dumitru Pelican: „Îmi cer scuze, am o voce mai puternică. Îmi sunteţi foarte simpatică.”

Florina Presadă: „Umblaţi cu informaţii care nu sunt adevărate.”

Dumitru Pelican: „Mai spuneţi nişte prostii acum, ca să fie tabloul complet. (…) Eu ştiu ce vorbesc. Dumneata eşti la un prim mandat şi baţi câmpii cu graţie. E sub demnitatea mea să port un asemenea dialog aberant.”