Roman susține că a făcut avertizat, în legătură cu contestarea acestui proiect de lege, că magistrații CCR trebuie să aibă în vedere, în primul rând, faptul că reprezintă poporul român, nu „propriile buzunare”.
„Faptul că se va ajunge la Curte cu această lege este evident. Noi, cei de la PNL, facem apel de pe acum la judecătorii Curţii Constituţionale, dintre care cinci au cumul de pensie – salariu şi sunt şi beneficiari de pensii speciale – să îşi amintească că sunt judecători constituţionali ai României şi reprezintă poporul român, nu propriile buzunare şi propriile interese personale”, a spus Roman într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

De asemenea, Roman a mai spus că proiectul de lege la care se face referință acoperă toate cerinţele CCR.

„A fost un proiect al PNL, în care noi propuneam abrogarea pensiilor speciale, iar Curtea Constituţională a venit şi ne-a spus că ele nu pot fi abrogate, pot fi impozitate. Tot CCR ne-a spus că ori impozităm pentru toţi, ori pentru niciunul. Ăsta este motivul pentru care am renunţat la propunerea noastră iniţială de a face diferenţiere între pensiile militare şi pensiile speciale. Practic, nu mai există discriminare, această impozitare se aplică pentru absolut toate categoriile de pensii speciale, iar o altă solicitare a Curţii a fost să nu ne atingem de contributivitate. O pensie specială este formată din două elemente, o parte contributivă şi o parte variabilă, care este acel bonus din partea statului. Propunerea de impozitare de 85% se referă doar la partea de bonus din partea statului, nimeni nu se atinge de partea contributivă”, a menţionat el.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat miercuri impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Au fost 307 voturi pentru și un vot împotrivă. Conform actului normativ pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei, potrivit agerpres.ro