Florin Cîțu a intervenit în chestiunea suspendării ratelor pentru o perioadă de nouă luni, afirmând că, deși, curajoasă, măsura Guvernului nu reprezintă un cec în alb.

„O măsură foarte curajoasă a acestui Guvern este atacată vehement în aceste zile de partidul celor care vor să trăiască gratis pe banii altora. Mă refer la măsura care suspendă plata ratelor la bancă pentru clienţi pentru o perioadă de până la nouă luni. Este o măsură curajoasă şi o măsură oportună pentru acest moment”, spune Florin Cîţu, într-un videoclip postat pe pagina de Facebook.

Liberalul afirmă că s-a uitat şi la măsurile luate de alte state și nu sunt la fel de „curajoase” precum cele ale Guvernului Orban: „Serbia, de exemplu, are o măsură similară, dar doar pentru 90 de zile, Italia are o măsură pentru doar perioada de stare de urgenţă, Spania doar pentru credite ipotecare, Canada doar pentru creditele studenţilor, India, Malaezia, doar pentru 90 de zile”.

Cîțu susține că Guvernul PNL a oferit facilităţi pentru toate persoanele fizice şi juridice afectate de această perioadă de criză.

„Măsura se referă la toate tipurile de împrumuturi şi este pe o perioadă lungă, de nouă luni. Eu i-am mai avertizat pe pesedişti: nu mai atacați și nu mai induceţi panică! Nu mai atacaţi măsurile bune ale acestui Guvern!”.

Ministrul Finanțelor spune lucrurilor pe nume în finalul postării: „În ceea ce priveşte această măsuri, aveţi două variante: ori daţi înapoi toate creditele pe care le-aţi luat de la băncile de stat, pentru că acest Guvern nu vă va scuti de plata ratelor! Ştiu că asta este ceea ce vreţi, ştiu că este o chestie personală pentru voi, dar nu vă va scuti de aceste rate. Ori, 2, luaţi un timp de reflecţie la toate prostiile pe care le-aţi spus despre măsurile acestui guvern”.