Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu critică amendamentul depus de PSD: „Vor să ne scoată din UE”
Florin Cîțu critică amendamentul depus de PSD: „Vor să ne scoată din UE”

Florin Cîțu critică amendamentul depus de PSD: „Vor să ne scoată din UE”

Premierul Florin Cîțu critică dur amendamentul pentru proiectul de buget depus de PSD și îi acuză pe aceștia că „vor să ne scoată din UE”.

Premierul României, Florin Cîțu, a criticat foarte dur amendamentul depus de PSD și îi acuză pe social-democrați că „vor să ne scoată din UE”.

Florin Cîțu critică amendamentul PSD: „Vor să ne scoată din UE”

„M-am uitat la sursa de finanțare și fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din UE. Adică sursa de finanțare reprezintă contribuția României la UE.

De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuții la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a declarat luni dimineață Florin Cîțu.

Premierul a vorbit și despre viitoarele amendamente din partea PNL. El susține că ar încredere în colegii săi că vor face amendamente pretabile.

De asemenea, premierul României a mai explicat că fiecare amendament trebuie să aibă o sursă de finanțare. Acest lucru este necesar pentru a nu se depăși deficitul bugetar.

„Eu am încredere că fiecare amendament depus de colegii mei va veni și cu surse de finanțare. Nu putem depăși deficitul de 7,16% din PIP.

Eu nu am văzut amendamentul. Ca să nu crească deficitul bugetar, fiecare amendament trebuie să vină cu surse de finanțare.

Până acum nu a fost depus niciun amendament.

Citește și: Florin Cîțu și Maia Sandu, față în față. Ce au discutat liderii?

Astăzi ajunge bugetul în Parlament. Au fost câteva modificări. Vom vedea și calendarul. Sper să fie cât mai repede.

Această tranziție la economia verde reprezintă în toată UE câteva probleme în plus. Nu cred că soluția aleasă va rezolva problemele. Acest trecut arăta de anul trecut că se poate. Salariile au fost plătite la timp.

Trebuie să vedem toată imaginea economiei. În 2020, 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic din cauza crizei. Sunt foarte mulți politicieni care profită. La fel cum au profitat mulți alții.

Eu le spun Românilor, că nu voi permite niciodată, în România să se întâmple ce se s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu sau al altor socialiști”, a declarat Florin Cîțu la RealitateaTV.