Evenimentul Zilei > Social > Florin Cîțu are vești despre bursele școlare. De unde va asigura banii necesari
Florin Cîțu are vești despre bursele școlare. De unde va asigura banii necesari

Florin Cîțu are vești despre bursele școlare. De unde va asigura banii necesari

Premierul Florin Cîțu aduce vești noi despre sursele de finanțare din care vor fi alocați banii pentru bursele școlare, în acest an. Potrivit spuselor sale, sumele vor fi alocate în proporție de 90% din fondurile bugetului central.

Premierul Florin Cîțu vine cu vești despre bursele școlare.

Sumele necesare plății burselor școlare vor fi asigurate de la bugetul central. Premierul Florin Cîțu i-a asigurat pe reprezentanții Asociației Orașelor din România că banii necesari vor fi prinși în buget. El a precizat că finanțarea va fi asigurată în proporție de 90%.

Informația a apărut într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Conform postării de pe Facebook, premierul a clarificat aceste aspecte în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Asociației. În cadrul întâlnirii au fost dezbătute mai multe aspecte legate de alocările necesare la nivelul oraşelor mici şi mijlocii. Între acestea au fost enumerate și problemele legate de finanțarea burselor școlare.

„De asemenea, premierul Florin Cîțu i-a asigurat că distribuția bugetară, așa cum este ea gândită în proiectul de buget pentru anul în curs, va asigura finanțările pentru bursele școlare și, în proporție de 90%, așa cum este prevăzut, finanțarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și ale asistenților acestora”, se arată în materialul publicat.

Florin Cîțu are vești despre bursele școlare

Premierul susține interesul manifestat de reprezentanții comunităților locale pentru investiții și dezvoltare. El și-a exprimat întreaga deschidere de a evalua cu specialiștii din ministere soluțiile propuse de aceștia.

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, după ce va primi acordul Comisiei Europene, reprezintă o oportunitate şi pentru oraşele mici şi mijlocii de a atrage cofinanţările de care au nevoie pentru anumite proiecte”, a precizat Cîțu, citat în comunicat.

Reforma administrativă luată în discuție

Pe de altă parte, conform sursei citate, reprezentanții AOR şi-au exprimat susţinerea pentru reformele în domeniul administraţiei. Premierul a subliniat că această reformă vizează creșterea eficienței și performanței în administrația publică.

Totodată, a precizat el, înghețarea salariilor bugetare la nivelul lunii decembrie va permite evaluarea obiectivă a situaţiei. Astfel, vor fi luate cele mai bune măsuri pentru îndreptarea anomaliilor care s-au perpetuat în aplicarea legii salarizării.

„În privința deciziei de a menține salariile din sectorul bugetar la nivelul lunii decembrie 2020 – an cu o creștere medie de 8% față de 3% la nivelul UE, prim-ministrul Florin Cîțu a subliniat faptul că această măsură va permite evaluarea obiectivă a situației, astfel încât să fie luate cele mai bune decizii pentru a îndrepta anomaliile care s-au perpetuat în timp în aplicarea legii salarizării”, se arată în comunicat.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: