Joi, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  Petru Nelu Ciomag, cetățean german. El se face vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de influență.

”În cursul lunii decembrie 2017,  inculpatul  Ciomag Petru – Nelu a solicitat iniţial unui inculpat cercetat într-un dosar penal aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara, suma de 200.000 de euro, sumă ce a fost redusă până la 50.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra procurorului care instrumentează dosarul, în vederea obținerii unei soluții favorabile. (n.r. Victima a fost prinsă, în perioada respectivă având asupra sa patru grame de cocaină și mai multe pastile Ecstasy. Pe numele său a fost deschis dosar penal.) Joi după-amiaza, Ciomag a fost suprins în flagrant în momentul în care a  primit o primă tranșă de 10.000 de euro din cei 50.000 euro pretinși”, transmit procurorii DIICOT. Victima înșelătorului s-a plâns chiar procurorilor DIICOT în legătură cu insistențele cetățeanului rom care i-a promis ”soluționarea” dosarului său de trafic de droguri.

Vineri, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare  preventivă  pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza a fost instrumentată împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara. La activități au participat și polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara. (Foto: Adrian Pîclișan)