Sfidătoare și furioasă, ea face parte din cele 2000 de persoane evacuate vineri din staul sirian Baghouz, ultima bucățică de teritoriu a jihadiștilor, situată în apropierea frontierei cu Irakul.

La un post de control al Forțelor Democratice Siriene, sprijinite de SUA, amplasat în apropierea satului, mai multe femei îmbrăcate în negru stau așezate direct pe pământ, așteptând să fie percheziționate de combatante kurde.

Întrebate de unde vin, un grup de trei femei cu fețele acoperite de văl spun că sunt „adepte” ale „Califatului” ISIS, notează un reporter Breitbart.

Una dintre ele, care refuză să-și spună numele, dar afirmă că este siriană, originară din acea regiune, a izbucnit furioasă atunci când a fost întrebată despre condițiile de viață ale ultimilor jihadiști care refuză să se predea: „Cine zice că ne este foame? Într-o casă unde există curmale, locatarului nu-i e foame!”

Ca multe alte persoane, ea refuză să recunoască dispariția Califatului. Proclamat în 2014, acesta a avut la un moment dat o suprafață comparabilă cu cea a Marii Britanii.

Femeia insistă că jihadiștii au fost doar „clătinați” și spune că nu a vrut niciodată să părăsească acel teritoriu. „Dacă nu ar fi ordonat Califul (Abu Bakr Al-Baghdadi – n.r.), nu am fi plecat niciodată. Dar Califatul islamic își va reveni și se va răspândi în toate cele patru colțuri ale lumii.”

O altă femeie de 25 de ani este la fel de încrezătoare: „Cu voia lui Allah, Califatul nu va fi distrus niciodată.”