Evenimentul Zilei > Social > Fiul celebrului actor Florin Zamfirescu, noul manager al Teatrului Bulandra
Fiul celebrului actor Florin Zamfirescu, noul manager al Teatrului Bulandra

Fiul celebrului actor Florin Zamfirescu, noul manager al Teatrului Bulandra

Actorul Vlad Zamfirescu este noul manager al Teatrului "Lucia Sturdza Bulandra", prin dispoziţia primarului general, Gabriela Firea, informează Biroul de presă al Primăriei Capitalei.

„Pentru mine, oamenii din teatru, pe care-i preţuiesc enorm, reprezintă esenţa de suflet şi minte care ne înnobilează şi ne fac viaţa mai frumoasă în orice moment şi mai ales în situaţiile grele. Aşa cum am făcut până acum, voi fi în continuare alături de ei şi voi aloca domeniului cultural atenţia pe care o merită. Trebuie să înţelegem cu toţii că, fără cultură, o naţiune nu poate exista”, a precizat Gabriela Firea.

Vlad Zamfirescu este fiul celebrului actor Florin Zamfirescu. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, clasa Ion Cojar și, în prezent, își pregătește lucrarea de doctorat cu tema „Eroi shakespearieni”.

Din 1998, e angajat al teatrului Lucia Sturza Bulandra din București dar colaborează cu teatrul Act și Nottara din București, cu Teatrul Național din Cluj Napoca și cu teatrul George Ciprian din Buzău.

Din 2005, e președintele companiei culturale Catharsis.

În 2004, a primit premiul special al juriului Festivalului de Teatru Contemporan de la Brașov pentru rolul John din piesa „Bash. O trilogie contemporană” a lui Neil LaBute și, un an mai târziu, UNITER-ul i-a acordat premiul de debut pentru rolul Frederick din „Pelicanul” lui August Strindberg.

Pe lângă aceste titluri, Vlad a mai putut fi văzut pe scenă în piese precum „Șase personaje în căutarea unui autor”, de Luigi Pirandello, „D-ale Carnavalului”, „O scrisoare pierdută” și „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, „Regele Lear” și „Hamlet” de W. Shakespeare, „Forma lucrurilor” și „Niște fete” de același Neil LaBute sau „American Buffalo” de David Mamet.

Pe micul ecran, Vald Zamfirescu a apărut, printre altele, în filmul „Lumina”, în regia lui Gheorghe Preda. La cinema, pe lângă „Restul e tăcere”, în regia lui Nae Caranfil, unde scurta sa apariție în rolul Nutzu Ferfide a reușit să fure filmul, Vlad a putut fi văzut în „Stare de fapt”, în regia lui Stere Gulea, „Italiencele”, în regia lui Napoleon Helmis și „Orient Expres”, în regia lui Sergiu Nicolaescu.