Fițe de dictator. Ce înălțime trebuie să aibă bodyguarzii lui Kim Jong-Un

Fițe de dictator. Ce înălțime trebuie să aibă bodyguarzii lui Kim Jong-Un Kim Yo Jong vrea să îmbunătăţească relaţiile cu Japonia. L-a invitat pe premierul nipon la Phenian.. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ca orice lider autoritar, Kim Jong-un are tot felul de idei menite să-i ascundă slăbiciunile în fața poporului pe care îl conduce cu mână de fier.

Dictatorul comunist al Coreei de Nord a modificat, de această dată, criteriile de selecție pentru cei care îi asigură protecția. Începând cu anul 2022, bodyguarzii care îi asigură paza lui Kim Jong-Un pot fi mai înalți, dar nu cu mult față de cei angajați până acum. Potrivit regulilor vechi, recruții puteau să aibă minim 17 ani și 163 de centimetri înălțime.

În prezent, dictatorul comunist acceptă și gărzi de corp care au mai mult în înălțime, 167 de centimetri. Chiar și așa, paznicii lui Kim Jong-Un nu pot fi mai înalți decât el, acesta având în jur de 170 cm.

Ne puteți urmări și pe Google News

La această dată nu se cunoaște cam câți bodyguarzi sunt recrutați să-l protejeze pe Kim Jong-Un. Dar se știe că numărul acestora este destul de mare, iar o parte dintre ei sunt puși să alerge pe lângă mașina cu care este  transportat dictatorul.

sursa foto: digi24

Criterii pentru recrutarea gărzilor de corp

Un document obținut de Daily NK arată care sunt condițiile după care sunt recrutați membrii Unității de elită 974 din Coreea de Nord. Este vorba despre ofițerii însărcinați cu protejarea liderului suprem și a altor demnitari cu rang superior. Aici apare noul criteriu legat de înălțimea viitorilor recruți pentru poziția de gardă de corp.

Pe lângă cerințele legate de înălțime, viitorii recruți trebuie să fie absolvenți ai unei școli de elită – așa-numitele „școli nr. 1” – și să aibă rezultate foarte bune la învățătură.

În plus, candidații trebuie să provină din comunități rurale, din familii de fermieri sau muncitori. Aceasta pentru că ei nu au voie să-și revadă familia decât după trecerea a 13 ani de la recrutarea în unitatea de elită care asigură protecția lui Kim Jong-Un. Dictatorul comunist caută să-și țină gărzile cât mai departe de familie sau de cunoștințe. Măsura ar fi menită să împiedice „coruperea” acestora, astfel încât să evite un eventual atentat din interior.

Kim Jong-Un preferă tinerii crescuți în mediul rural deoarece ar fi mai loiali și mai dispuși să se sacrifice în caz de nevoie. Viitorii recruți trebuie să-l „idolatrizeze” pe Kim și să fie dispuși să se sacrifice pentru acesta.