Evenimentul Zilei > International > Asta le întrece pe toate! S-a aflat ce face Kim Jong-un când dispare din viața publică. Este incredibil ce face dictatorul. FOTO
Asta le întrece pe toate! S-a aflat ce face Kim Jong-un când dispare din viața publică. Este incredibil ce face dictatorul. FOTO

Asta le întrece pe toate! S-a aflat ce face Kim Jong-un când dispare din viața publică. Este incredibil ce face dictatorul. FOTO

La fiecare câteva luni, liderul nord-coreean Kim Jong-un dispare brusc și misterios din viața publică, provocând speculații îngrijorătoare din partea observatorilor străini cu privire la sănătatea sa.

Nu este zi să nu se speculeze că Kim Jong-un este bolnav, mort, pus la dietă sau că plănuiește stăpânirea lumii. Nimic din toate acestea. Acum s-a aflat adevărul despre absențele sale tot mai dese. Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a petrecut o mare parte din timp departe de ochii publicului în acest an, revizuind peste 100 de modele pentru stațiuni turistice, sticle de vin și nave de marfă, potrivit rapoartelor presei de stat cu privire la Expoziția Națională de Artă Industrială din acest an.

Kim Jong-un a uimit o lume întreagă cu pasiunea sa

Indiciile se găsesc în fotografiile publicate de mass-media de stat ale unei noi expoziții de design industrial realizată de artiști nord-coreeni, de la autobuze la siglele companiei. Un panou enumeră zilele în care Kim însuși a analizat astfel de modele și toate coincid cu perioadele în care a lipsit de la vederea publicului, potrivit imaginilor difuzate joi de Televiziunea Centrală Coreeană (KCTV).

Kim lucrează la design pentru o stațiune turistică din nordul țării

Miercuri, în ziua deschiderii expoziției, cei mai buni designeri ai țării au prezentat proiecte ambițioase pentru noi trenuri de mare viteză, camioane, echipamente agricole și chiar un tobogan gonflabil cu tema unei navete spațiale uriaș, similar cu cel folosit de familia Kim la o întâlnire exclusivă anul trecut.

Jurnaliștii au analizat fotografiile expoziției și au aflat că liderul țării a petrecut cel puțin 25 de zile studiind 110 lucrări ale artiștilor. Mai mult, se pare că el însuși a schițat câteva lucrări – nu se spune din ce domeniu – pentru care a primit numai laude din partea experților.

Sute de alte modele pe care Kim nu le-a inspectat personal sunt, de asemenea, expuse la expoziție luna aceasta.

Un artist a creat schițe și o machetă la scară (foto) a unui tobogan gonflabil mare, complet cu două navete spațiale americane gigantice așezate în centru.

Designul pare similar cu cel văzut în imaginile din satelit instalate la conacul lui Kim Jong Un de pe plajă, Wonsan, în octombrie 2020 , la câteva zile după ce liderul RPDC a plâns în timpul unui discurs în care deplângea problemele economice ale țării, informează nknews.