Firmele pot scapă de plata dobânzilor și penalitaților de întârziere prin mecanismul de înlesnire la plataă, conform unui proiect de ordonanța propus de Guvern, informează avocatnet.ro

Pentru a salva companiile private și cele de stat de insolvență, Guvernul a propus printr-un proiect de ordonanță un mecanism de eșalonare la plata datoriilor fiscale restante din ultimii ani.

Guvernul are în vedere în acest proiect datoriile restante la 31 decembrie 2017 înscrise în certificatele de atestare fiscală În ce privește perioada de eșalonare, Guvernul a propus un maxim de șapte ani.

Filmele în insolvență nu vor putea apela la acest mecanism. Că să beneficieze de eșalonare, o firma trebui să vină cu un plan de restructurare prin care să dovedească că va plăti restanțele respective dacă beneficiază de eșalonare. 

Mecanismul de eșalonare va fi disponibil pe o perioada limitată. Proiectul de ordonanța le va da firmelor cu datorii un termen de șase luni de la intrarea în vigoare a ordonanței pentru a beneficia de mecanismul de eșalonare pentru plata datoriilor. 

Prevederile propuse de Ordonanța de Urgență nu se aplică momentan. Pentru a intră în vigoare, acestea trebuie publicate în Monitorul Oficial. 

 

 

Te-ar putea interesa și: