„În cele 9 luni de situație grea cu președintele partidului, foștii colegi și-au pus întrebarea dacă voi mai rezista în partid și cum se pune problema pentru o nouă candidatură la primărie.

Doar atunci am avut aceste discuții, astăzi sunt revenită în partid și nu mi se pare normal să port discuții cu ei înainte de partid”, a declarat Gabriela Firea.

Adrian Țuțuianu spune că Pro România își va desemna candidatul la alegerile prezidențiale din toamnă în luna septembrie: „Îl vom desemna la începutul lunii septembrie. Cunoașteți deja că Victor Ponta a lansat ideea unei candidaturi comune susținute de PSD, Pro România și ALDE, în ideea de a asigura un echilibru pe scena politică națională (…). Nu știu dacă această propunere a noastră va avea susținerea celorlalte două partide. După cum decurg lucrurile, probabil că vor fi candidaturi separate”.

Senatorul Pro România nu exclude susținerea Gabrielei Firea, deși partidul său a avansat candidatura lui Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației. „N-am nici o rezervă în a vă spune că o candidatură, de exemplu, independentă a doamnei Firea ar putea să fie susținută de Pro România”.

Întrebat dacă au avut loc discuții cu Gabriela Firea în acest sens, Adrian Țuțuianu a răspuns: ”Eu nu am avut o asemenea discuție și nu pot să fac o asemenea discuție, atâta timp cât nu am convenit că ar putea fi una din soluții, în cadrul conducerii centrale a Pro România. Vom discuta săptămâna viitoare care sunt posibilele opțiuni și vom accelera procesul de desemnare a candidatului Pro România pentru alegerile prezidențiale”.