Edilul Capitalei a precizat că se vor utiliza teste rapide, care sunt achiziționate „din surse validate de către Institutul Matei Balş”. De asemenea, 10.000 de persoane vor fi testate, inclusiv persoane care locuiesc în Capitală, dar care nu au aici domiciliul stabil.

Aceste teste sunt Real Time PCR. (…) Prin achiziţiile pe care le-am făcut în ultima săptămână a crescut puterea de testare de la 100 la peste 800 de teste pe zi.

Sub îndrumarea lor vom face şi noi astfel de achiziţii. (…) Sunt teste din Austria. Aceste teste sunt validate de echipa profesorului Cercel, se pot obţine informaţii cu privire la posibila infectare a persoanei care este testată”, a declarat Gabriela Firea. Ea a precizat că este vorba despre teste „care au certificare şi omologare internaţională și nu sunt fake-uri.

Primarul general al Capitalei a ţinut să precizeze că nu preşedinţii asociaţiilor de proprietari vor indica persoanele care vor fi testate. „Deci nu poliţistul decide, nu preşedintele de asociaţie, nu primarul de sector sau general, ci oameni de ştiinţă care pot să stabilească clar care este eşantionul”, a spus Gabriela Firea, la Digi 24. Eşantionul va fi stabilit în colaborare cu Institutul „Matei Balş” şi cu Institutul Naţional de Statistică.

În plus, și cei care locuiesc în Bucureşti fără forme legale vor fi incluși în testare. „Nu contează aceste elemente care ţin de cartea de identitate, ci să locuiască în Bucureşti, deci nu sunt excluse persoanele care locuiesc în Bucureşti, dar nu au domiciliul aici”, a precizat Gabriela Firea.