"Mă văd nevoită să îmi cer iertare pentru ceva ce nu am gândit şi nici nu am spus, dar consider că este de datoria mea să fac acest lucru, câtă vreme au avut grijă unele persoane rău-intenţionate să pună pe seama mea o declaraţie care a afectat persoane absolut nevinovate şi onorabile. Am afirmat că voi vota un candidat care este şi părinte, pentru că eu însămi provin dintr-o familie numeroasă, am doi băieţi şi mai aştept un copil. De asemenea, am foarte mulţi membri din familie şi prieteni cu mulţi copii dar şi unii care nu au copii, din diferite motive. Am şi explicat, că nu fac nicio referire generală la toate cuplurile din România care nu au copii. Intervenţia mea l-a vizat strict pe Dl. Iohannis, care în tinereţe făcea traduceri, unii spun chiar mai mult, în afaceri dubioase cu înfierea de copii români, pentru că, ulterior, în 2014, să ne informeze că, deoarece nu a investit în educaţia copiilor, a investit în imobiliare – o jignire la adresa tuturor familiilor cu copii din România, după opinia mea", se arată într-un comunicat al Gabrielei Firea.

Firea afirmă că echipa lui Iohannis a trecut la un atac furibund la adresa ei, a familiei ei, "la jigniri şi ameninţări". "Doar prin aceste metode, plus manipulări şi răstălmăciri de cuvinte, îl mai pot apăra pe Dl. Johannis, un om a cărui pasiune în viaţă par a fi casele. Aseară i s-a descoperit a 7-a. Până la finalul campaniei mai avem timp să aflăm şi de altele", se mai arată în comunicatul senatorul PSD.

"Încă o dată subliniez că nu m-am referit sub nicio formă la familiile din România care nu au copii, nu mi-aş permite acest lucru, înţeleg suferinţa celor care îşi doresc să aibă moştenitori şi nu reusesc, din motive medicale. (…) În mod mârşav, staff-ul domnului Johannis a denaturat sensul declaraţiei mele, pentru a se victimiza şi pentru a-i face să creadă pe românii fără copii că m-am referit la ei (eu deţin copia declaraţiei mele complete)", afirmă Firea.

Ea precizează că acele "cupluri minunate de români" care înfiază copii "nu vin direct sau prin intermediari, zi de zi, să ne dea lecţii despre viaţă, politică, economie" şi "nu se doresc a fi repere, modele", relatează Mediafax.