Evenimentul Zilei > Politica > Firea arată cu degetul Centura Capitalei, Nicușor Dan o taxează pentru cheltuieli inutile
Firea arată cu degetul Centura Capitalei, Nicușor Dan o taxează pentru cheltuieli inutile

Firea arată cu degetul Centura Capitalei, Nicușor Dan o taxează pentru cheltuieli inutile

Gabriela Firea a tunat, vineri, la adresa Guvernului și CNAIR pentru că au abandonat lucrările la Centura Capitalei.

Actualul primar general al Minicipiului București, Gabriela Firea, a criticat vineri, prin intermediul unui clip video înregistrat pe o porțiune a Centurii Capitalei, Guvernul și CNAIR care au inaugurat cu fast lucrările la aceasta, dar le-au abandonat în fază incipientă.

Totodată, Firea a afirmat că a insistat ca Guvernul să transfere Centura la Primărie, doar că s-a lovit de refuz.

„Despre artificii, autostrăzi, alți demoni și minciuni. Pe acest șantier ar fi trebuit să fie acum sute de muncitori. Zi lumină. Așa ni s-a promis. Centura ocolitoare a Capitalei este, înca, o himeră. Se poate lucra pe un segment de 1,5 km din 16 contractați, dar activitatea e de o tristețe înfricoșătoare.

Constructorul turc – da, turc, al guvernului e bun -, spune că nu i-a dat CNAIR, care aparține de Ministerul transporturilor, front de lucru. Atunci de ce au venit toți să lanseze șantierul? De ce au făcut declarații pompoase cum că vor <<dudui>> lucrările la Centură?

Să nu uite că i-am rugat de nenumărate ori să transfere Centura la Primărie, pentru a o finaliza. Așa cum am finalizat și Podul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, Pasajul Sudului și vestitul Pod Ciurel.

Investiții începute de ani de zile și abandonate în faza incipientă. Cuvintele sunt de prisos!”, a spus Gabriela Firea.

Nicușor Dan a taxat-o pe Firea

Nicuşor Dan, candidat susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, a declarat că PMB cheltuie anual 20 de milioane de lei pentru publicitate – cât o jumătate de pasaj într-un mandat.

„În campanie, este interpretabil (din punct de vedere al legalităţii, n.r.), pentru că suntem între legea generală a audiovizualului şi legea electorală, care limitează bugetele pentru candidaţi şi atunci evident că o reclamă pe care o faci Primăriei o faci, indirect, primarului. În opinia mea, această campanie pe media, din acest moment din campanie, este ilegală, dar este o chestiune de interpretare.

A fost sesizat CNA. În ceea ce priveşte propaganda uriaşă din pre-campanie, pentru că ea este cea care contează, noi de fapt acum ne batem cu nişte lucruri care au fost spuse oamenilor în mod repetat patru ani de zile. (…) Asta ar trebui să fie penalizat de către electorat la vot, pentru că în condiţiile în care tu dai 20 de milioane de lei în fiecare an pe publicitate, adică cât o jumătate de pasaj într-un mandat, trebuie să vină electoratul să te penalizeze. Şi vorbesc numai de Primăria Generală. Probabil că, dacă adunăm cele şapte primării, e dublu”, a spus Nicuşor Dan.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: