Evenimentul Zilei > Economie > Finanțare de 90 de milioane de euro pentru Tarom. Sorin Grindeanu confirmă discuțiile cu Comisia Europeană
Finanțare de 90 de milioane de euro pentru Tarom. Sorin Grindeanu confirmă discuțiile cu Comisia Europeană

Finanțare de 90 de milioane de euro pentru Tarom. Sorin Grindeanu confirmă discuțiile cu Comisia Europeană

Compania Tarom va primi un ajutor de stat în valoare de 90 de milioane de euro, pentru susținerea sa din punct de vedere economic.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că autoritățile de la Bruxelles, de la Comisia Europeană, au în analiză această solicitare. Dacă suma de 90 de milioane de euro va fi aprobată, banii ar putea ajuta foarte mult compania aeronautică. Sorin Grindeanu a mai adăugat că se fac eforturi pentru ca Tarom să rămână o companie de stat, „a românilor”

„În acest moment, la Bruxelles e în analiză o cerere de ajutor de stat, din partea Comisiei. Sunt optimist, vorbim de 90 de milioane care, ca infuzie, ar ajuta foarte mult compania. Trebuie şi acolo să vedem cum să nu mai ajungem în situaţii de acest tip, iar Tarom să rămână o companie proprie, a noastră, a românilor. Sunt şi alte state care au avut, care nu mai au companii”, a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3.

Ministrul Transporturilor a făcut aceste precizări pentru a da răspuns unei întrebări legate de soluțiile pe care le are Guvernul pentru salvarea Tarom. Ministrul Transporturilor s-a arătat optimist spunând că banii vor fi aprobați, cu siguranță de Comisia Europeană.

„Sunt optimist că vom primi ok-ul de la Bruxelles, pe ajutorul pentru compania Tarom”, a precizat ministrul Sorin Grindeanu.

PSD atacă bugetul premierului Cîțu
sursa foto. EVZ

Discuțiile pentru acordarea ajutorului de stat datează din vară

Autoritățile române se află în discuții cu Comisia Europeană, pentru acordarea unui ajutor de stat, încă din prima jumătate a anului. Banii ar urma să acopere pierderile rezultate din exploatare din iulie-decembrie 2020.

Compania națională Tarom a înregistrat, în prima jumătate din acest an, o cifră de afaceri netă de 232 milioane de lei. Conform informațiilor oficiale, compania a fost pe pierdere, în primul semestru, aceasta fiind de 176 de milioane de lei.

Cheltuielile cu personalul s-au redus cu 15%, de la 82,3 milioane de lei, la 69,8 milioane de lei. Compania avea la sfârșitul lunii iunie un număr de 1.408 angajați, față de 1.746 de angajați câți erau la 30 iunie 2020.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.