Finală UEFA, la Bucureşti

Finală UEFA, la Bucureşti

Capitala României a fost desemnată gazda din 2012 pentru ultimul act al Ligii Europene la fotbal, actuala Cupă UEFA, a anunţat FRF.

Ultimul act al competiţiei se va desfăşura pe Stadionul Naţional din Complexul „Lia Manoliu”, aflat încă în construcţie şi al cărui termen de finalizare este 2011. Votul pentru Bucureşti s-a dat la Nyon, în cadrul Comitetului Executiv al UEFA, din care face parte şi Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

„E un moment deosebit de important pentru FRF şi pentru fotbalul românesc. Ştim la ce ne-am înhămat şi sunt convins că, având în continuare sprijinul Primăriei Bucureştiului şi cel al Guvernului României, finalizând lucrările stadionului la termen, vom confirma standardele cerute de un asemenea eveniment”, a fost prima reacţie a lui Mircea Sandu, prezent la Nyon, unde Bucureştiul a primit votul pozitiv. Preşedintele FRF a făcut referire într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Gsp TV şi la posibilitatea ca lucrările la arena bucureşteană să nu fie finalizate până la momentul finalei din 2012, dar nu s-a declarat îngrijorat din acest punct de vedere.

“După cum văd că se lucrează acum, sunt convins că Bucureştiul poate organiza această competiţie, nu este nevoie să se accelereze ritmul lucrărilor”, a spus “Naşul”.

Noul Stadion Naţional va avea o capacitate de 54.800 de locuri  iar costurile totale ale construcţiei sar de 150 de milioane de euro. Va fi primul stadion din România dotat cu un acoperiş rabatabil.

Ultima competiţie fotbalistică importantă găzduită de Bucureşti a fost Campionatul European de tineret, din anul 1998

Finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012, va avea loc chiar de ziua Europei, adică pe 9 mai

Ne puteți urmări și pe Google News