Finala Australian Open 2022. Rafael Nadal şi Daniil Medvedev, personajele principale. Cine va fi câștigătorul

Finala Australian Open 2022. Rafael Nadal şi Daniil Medvedev, personajele principale. Cine va fi câștigătorul

Adversarul lui Rafael Nadal din finala Australian Open va fi Daniil Medvedev, numărul 2 mondial. Rusul care a cucerit primul său titlu de Mare Slem în septembrie la US Open are șanse mari să ajungă primul tenismen din era open (din 1968) care câştigă consecutiv primele sale două titluri de Grand Slam.

Rusul Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, va fi rivalul lui Rafael Nadal în finala turneului Australian Open, după ce l-a învins, vineri, la Melbourne, pe grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP), cu 7-6 (7/5), 4-6, 6-4, 6-1, în a doua semifinală a competiţiei de Mare Şlem.

Daniil Medvedev (25 ani) va juca finala la Melbourne pentru al doilea an la rând, după ce a pierdut în 2021 în fata lui Novak Djokovic. Rusul a obţinut victoria după două ore şi jumătate, fiind superior la serviciu (13 aşi), la winners (39-35) şi având mai puţine erori neforţate (28-32).

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa:b1tv.ro

Acesta a cucerit primul său titlu de Mare Şlem în septembrie la US Open. În această duminică, Daniil poate ajunge primul tenismen din era open (din 1968) care câştigă consecutiv primele sale două titluri de Grand Slam. Va fi o premieră în lumea sportului, iar Medvedev se va bucura de primul loc în clasamentul ATP.

Luptă strânsă la Australian Open

Djokovic nu s-a bucurat de victorie din cauza lui Daniil, iar duminică îl poate distrage pe Nadal din a câștiga al 21-lea titlu major la simplu, un record în lumea sportului.

Rafael Nadal, numărul 5 mondial, s-a calificat, vineri, la Melbourne, pentru a şasea oară în finala turneului Australian Open, după ce l-a învins în penultimul act pe italianul Matteo Berrettini (7 ATP), cu 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.

Nadal (35 ani), campion la Melbourne în 2009 şi finalist în 2012, 2014, 2017 şi 2019, are 3-1 în meciurile directe cu Medvedev, toate jucate pe hard, cu menţiunea că rusul a câştigat ultimul meci, cu 3-6, 7-6 (4), 6-3, în 2020, în semifinalele Turneului Campionilor.

În finalul setului secund, Daniil Medvedev a avut o ieșire neașteptată la adresa arbitrului de scaun, nemulțumit de faptul că Stefanos Tsitsipas și tatăl lui, aflat în tribune, vorbeau mult prea tare.

Rusul a țipat către arbitru: „Omule, ești prost?! Tatăl lui vorbește la fiecare punct. Uită-te la mine! Cu tine vorbesc! Tatăl lui vorbește la fiecare punct! Poți să îmi răspunzi la întrebare? De ce tatăl lui vorbește la fiecare punct? Cum poți să fii atât de slab într-o semifinală de Grand Slam?”.