Evenimentul Zilei > Social > UPDATE. Filmul terifiant din Colectiv, ascuns de Raed Arafat?! Dezvăluire făcute de ISU
UPDATE. Filmul terifiant din Colectiv, ascuns de Raed Arafat?! Dezvăluire făcute de ISU

UPDATE. Filmul terifiant din Colectiv, ascuns de Raed Arafat?! Dezvăluire făcute de ISU

Conferință de presă la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Declarații făcute de șeful IGSU, Cristian Radu:

UPDATE „Am alături doi colegi. Colonelul Guță și colonelul Schiopu, cadre cu funcții de conducere din comanda ISU București-Ilfov la acea dată. În legătură cu afirmațiile vehiculate, nu pot să vă spun decât că Structura Foto-Video a fost înființată în 1991. Are ca atribuție de serviciu înregistrarea imaginilor foto-video, puse la dispoziția organelor abilitate la solicitare. Ele nu se furnizează din oficiu în spatiul public”.

„Intervenția de la Colectiv a fost o tragedie care ne-a marcat pe toți”.

„Precizez că imaginile difuzate sunt înregistrate de colegii noștri. E evident! Nu sunt un film continuu, de la debut până la finalizarea intervenției. Respectivele imagini au 20 minute. A fost întocmit un proces verbal de efectuare a intervenției”.

„A fost vehiculată afirmația că la nivelul centrului operațional al IGSU s-a luat decizia de a fi ascunse aceste imagini. Eu sunt șeful acum și nu am ordonat nimănui să le ascundă! Imaginile există la nivel original și vor fi puse la dispoziția oricărui organ al statului le solicită. Vă confirm că eu am intrat în posesia acestor imagini după momentul intervenției, în privința valorificării datelor de interes operativ și a analizei modului de intervenție”.

„La nivelul ISU, eu am văzut imaginile, le-am analizat cu un colectiv de colegi.  Nu am rugat pe nimeni să nu difuzeze imaginile către terți. Niciodată, din oficiu, nu dăm imagini care pot avea impact emoțional major asupra populației! Nimănui!”.

„Raportul a fost întocmit sub formă de raport preliminar încă din acea noapte. Pe baza datelor preliminare, repet. L-am semnat, iar ulterior am valorificat prin coroborare de informații”.

„În toate intervențiile de amploare, căutăm să identificăm aspectele de îmbunătățit. Noi am analizat din punct de vedere sistemic, dacă este ceva de schimbat. Am introdus și în manualul de intervenții ce am sesizat”.

„Procedural, nu am identificat aspecte care să facă aspectul încălcării unor proceduri de intervenție!”, așa a răspuns șeful IGSU la întrebarea dacă își reproșează ceva!


ȘTIRE INIȚIALĂ

Noile imagini care arată tragedia din Clubul Colectiv s-au aflat pe masa lui Raed Arafat.

Cel puțin asta susțin surse din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care vorbesc despre o posibilă faptă gravă pe care ar fi comis-o chiar șeful cel mare, Raed Arafat.

Acesta a ascuns filmările, nedorind să se afle cum pompierii intervin după ureche, ba chiar unii dintre ei o fac în dorul-lelii, în noapte din 30 octombrie 2015.

Părintele SMURD se apără și acuză presa de dezinformare. Declarațiile lui sunt acuze îndreptate împotriva jurnalistului Cătălin Tolontan.

Domnul Tolontan era în mare agitație astăzi, că cineva i-ar fi spus că eu am în posesie un filmuleț despre intervenția la Colectiv, de care nu știa lumea. Chiar m-a întrebat de un ofițer care mi-ar fi adus filmulețul pe un CD. Ca să nu greșesc, să nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat și pe ofițerul respectiv, fiind pensionar, să-l întreb dacă mi-a lăsat un CD, cândva, cu un filmuleț despre Colectiv, iar acesta, ca și mine, nu știa nimic de această informație. Mai mult, mi-a confirmat că domnul Tolontan l-a sunat cu o seară înainte și că acesta a spus deja că nu știa nimic despre informația respectivă. Ce este trist, însă, este faptul că, din dorința de rating și de a ieși în față, unii jurnaliști sunt dispuși să folosească sentimentele și durerea unor părinți ca să-și deservească interesul propriu și al instituției pe care o reprezintă și a eventualilor sponsori care stau în spatele articolelor de denigrare pe care le publică, mai ales în preajma datei de 30 octombrie”, susține Raed Arafat.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: