După ce HBO Max a retras filmul „Pe aripile vântului”  de pe platformă, rețeaua britanică Sky s-a înregimentat și ea în campania antirasism. A sortat temeinic filmele și emisiunile aflate în arhivă și a luat măsuri. Mai precis, producțiile care nu respectă rigorile corectitudinii politice au fost marcate cu avertismentul „atitudini învechite”.

Potrivit Variety, mai multe filme poartă acum acest avertisment  Printre acestea,evident, „Pe aripile vântului”, dar și filmul de desene animate „Cartea Junglei”. „Acest film conține  atitudini învechite, un limbaj și asocieri culturale care pot fi considerate astăzi un delict”, se precizează  în avertismentul  postat pe  „Cartea Junglei.

„Sky s-a angajat să sprijine antirasismul și să îmbunătățească diversitatea și incluziunea atât pe ecran cât și în afara lui”, a declarat pentru Variety un purtător de cuvânt al companiei. „Analizăm în permanență tot conținutul de pe canalele deținute de Sky și vom lua măsuri acolo unde este necesar, inclusiv prin adăugarea de informații suplimentare pentru clientul nostru, pentru a-i permite să ia o decizie în cunoștință de cauză atunci când decide ce filme și emisiuni TV urmărește”.


Să spunem NU rescrierii istoriei, negării tradițiilor și a valorilor noastre! Editorial exclusiv EvZ de Călin Popescu-Tăriceanu

Veşte-şoc! „Pe aripile vântului”, considerat rasist. Luaţi-vă adio de la cel mai ambițios film din istoria Hollywoodului


Astfel de avertismente au fost aplicate și  altor filme cunoscute, precim „Dumbo”, „The Goonies”, „Aladdin”,  sau „Lawrence al Arabiei ”,Sky a alocat recent 10 milioane de lire sterline în sprijinul eforturilor de incluziune și antirasism la toate nivelurile companiei. Nu este prima dată când au fost analizate unele dintre aceste titluri. Când a fost lansată pentru prima dată în 2019, Disney +, noua platformă de streaming a companiei, a pus eticheae „învechit cultural” pe o parte din conținutul pe care îl oferă acum în SUA  prin Sky.

Îndepărtarea filmului”Pe aripile vântului” de pe  HBO Max a fost, însă, de scurtă durată. Platforma a anunțat că va pune filmul înapoi în biblioteca sa, de data aceasta cu o introducere făcută de Jacqueline Stewart, gazdă a filmelor Turner Classic Movies și profesor la Departamentul de Studii Cinematografice și Media al Universității din Chicago, notează Fox News.