Filmul "De Anul Nou" nu se are bine cu box office-ul

Filmul "De Anul Nou" nu se are bine cu box office-ul

Românii nu s-au lăsat duşi la cinema de farmecul sărbătorilor de iarnă. Peliculele de profil, "De Anul Nou" şi "Arthur Christmas", nu se numără printre fruntaşele la încasări.

Potrivit topului realizat de Cinemagia pe săptămâna 19 - 25 decembrie2011, cele mai vizionate filme de către români au fost "Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor", "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol" şi"Motanul încălţat".

În ciuda prezenţei în distribuţie a unei cantităţi redutabile de staruri (Robert DeNiro, Michelle Pfeiffer, Hillary Swank, Sarah Jessica Parker, Jon Bon Jovi, Katherine Heigl şi lista poate continua multe rânduri de aici încolo) şi a potrivirii cu sezonul, "De Anul Nou" este abia pe locul cinci în topul autohton de box office, în scădere faţă de poziţia a treia din săptămâna anterioară, în contextul în care lungmetrajul a avut premiera mondială pe 9 decembrie.

Cât despre filmul de animaţie "Arthur Christmas", acesta se menţine pe locul al şaselea al ierarhiei bazate pe încasări.

Ne puteți urmări și pe Google News

De altminteri, cele două lungmetraje nu au făcut ravagii nici peste hotare. Conform site-ului Box Office Mojo, "De Anul Nou" şi-a început traseul cu un buget de 56 de milioane de dolari, iar încasările sale se ridică deocamdată la 83 de milioane de dolari. În ceea ce îl priveşte pe "ArthurChristmas" - a cărui premieră a avut loc pe 23 noiembrie -, acesta a scos din buzunarele spectatorilor 134 de milioane de dolari, iar bugetul său este deocamdată necunoscut.

În topul realizat de acelaşi site, dedicat filmelor specializate în sărbători de iarnă, "Arthur Christmas" ocupă abia locul 18, la mare distanţă de liderul de necontestat al ierarhiei, "Cum a furat Grinch Crăciunul", cu încasări de 260 de milioane de dolari. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/k1Y2uXjsKjs?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/7tk-WZSqIGQ?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/wlYGOWQJBBA?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>