Acesta este avertismentul ce însoţeşte o filmare în care un leu de mare pe jumătate sfâşiat de dinţii unui rechin reuşeşte să iasă din apă.

Momentele dramatice au fost surprinse pe Insulele Galapagos şi arată cât de nimicitor poate fi atacul unui rechin.

Cu toate că pierduse o cantitate imensă de sânge odată ce dinţii rechinului îi smulseseră jumătate din corp, leul de mare a avut forţa să iasă din apă.

Sub privirile terifiate ale unui alt leu de mare, acesta n-a mai rezistat mult şi a murit în scurt timp din cauza hemoragiei.

Jurnaliştii de la Daily Star anunţă că acesta ar putea fi primul videoclip în care un rechin din Galapagos este surprins când atacă un leu de mare.

Imaginile tulburătoare au fost postate pe canalul YouTube al Fundației Charles Darwin și preluate recent de Aquatic Mammals Journal.

Când leu de mare reuşeşte să ajungă pe mal, în apă încă mai este vizibilă aripioara dorsală a rechinului.

Un martor ocular este auzit spunând în fundal: „Deci, îmi pare rău că trebuie să văd asta.

Vedeți rechinul acolo? Este un rechin mare!”

Incidentul a avut loc în South Plaza, în largul coastei Ecuadorului, în noiembrie 2018.

Fundația Charles Darwin a expliat că, datorită dimensiunilor mari, rechinii pot vâna prăzi de diferite dimensiuni, de la pești la mamifere mari mari.

Rechinul Galapagos este o specie mare care ajunge adesea până la trei metri (9,8 ft) în lungime.

Martorul care se aude pe înregistrare era într-o excursie condusă de ghidul Diego Barahona, care conducea turiștii într-un tur cu barca.

Diego a declarat presei locale: „Atacul la care am asistat cu unii pasageri a fost îngrozitor și important în același timp.

Este una dintre acele rare oportunități care se prezintă pentru a putea interpreta ceea ce se întâmplă în lumea animalelor din aceste insule.”