Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă și-a făcut toate calculele. Șantajul prin care vrea să devinâ președintele PSD. Culisele unor negocieri dure
Dăncilă și-a făcut toate calculele. Șantajul prin care vrea să devinâ președintele PSD. Culisele unor negocieri dure

Dăncilă și-a făcut toate calculele. Șantajul prin care vrea să devinâ președintele PSD. Culisele unor negocieri dure

Purtătorul de cuvând al PSD, Mihai Fifor, a negat că premierul Viorica Dăncilă ar fi amenințat cu demisia dacă nu va fi ales președinte al PSD.

Invitat să intervină telefonic la Antena 3, Mihai Fifor a oferit detalii în legătură cu zvonul conform căruia Viorica Dăncilă ar fi spus că dacă nu va fi aleasă președinte al PSD își va da demisia din funcția de premier. 

„Dă foarte bine un astfel de titlu și o astfel de idee lansată în spațiul public. Vreau să vă dezamăgesc, am participat la aceste ședințe și niciodată premierul României nu a făcut o astfel de presiune. Niciodată nu a încercat să aducă în discuție mandatul de prim-ministru în contextul Congresului, ba dimpotrivă, toate declarațiile premierului arată altceva. Ideea de bază pe care o enunță doamna Dăncilă e că acest Congres nu ar trebui să fie despre funcții, ci despre mesajul pe care Congresul trebuie să-l dea, despre poziționarea și reconstrucția partidului”, a spus Mihai Fifor.

Cu toate că primul-ministru a spus că nu va lua măsuri radicale și că nu va demisiona din fruntea Guvernului în cazul în care nu va fi aleasă în funcţie de preşedinte al PSD la Congresul din 29 iunie, în spatele ușilor închise lucrurile par să stea cu totul altfel. Potrivit unor publicații, premierul Dăncilă ar fi avut o întâlnire cu liderii PSD la Vila Lac, unde le-a transmis amenințarea că va demisiona din fruntea Guvernului în cazul în care nu va câştiga şefia partidului la Congresul de sâmbătă.

Pentru funcția de președinte executiv s-au înscris patru persoane: vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, primarul Sectorului 5 Daniel Florea și deputatul Sorin Bota. Aici, favorit rămâne Daniel Suciu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: