Evenimentul Zilei > Justitie > Ministrul Fifor DĂ CĂRȚILE PE FAȚĂ, după ședința CSAT! Ce s-a întâmplat, de fapt: „Este O PREMIERĂ în România”
Ministrul Fifor DĂ CĂRȚILE PE FAȚĂ, după ședința CSAT! Ce s-a întâmplat, de fapt: „Este O PREMIERĂ în România”

Ministrul Fifor DĂ CĂRȚILE PE FAȚĂ, după ședința CSAT! Ce s-a întâmplat, de fapt: „Este O PREMIERĂ în România”

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a reacționat marți, după ce președintele Klaus Iohannis a decis să suspende ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), susținând că a fost o întâlnire total diferită de cele de până acum.

Mihai Fifor a povestit în emisiunea "Punctul de întâlnire", de la Antena 3 ce s-a întâmplat de fapt în cadrul ședinței, considerând că prezentatorul TV, Radu Tudor a fost „elegant”, când a prezentat-o ca o întâlnire „puțin diferită”.

„Ați fost elegant spunând că a fost o ședință puțin diferită. A fost o ședință total diferită față de o ședință CSAT, o ședință suspendată în premieră, cred, de când funcționează CSAT-ul.

Cert este că o astfel de chestiune se întâmplă într-un moment extrem de sensibil pentru România, pentru că suntem într-o perioadă prelungită de așteptare cu perioada de rectificare și al vrea să fiu cât se poate de explicit și să spun că atunci când faci o rectificare bugetară nu faci lucrul acesta doar pentru a te juca cu cifrele", a declarat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a mai menționat că suspendarea unei ședințe CSAT nu este prevăzută legal: 

"Este o găselniță lucrul acest, hotărârile se iau prin consens. Astăzi, nimeni nu a întrebat 'oameni buni, voi cei de față, Guvernul României, în frunte cu primul-ministru acestei țări – care nu întâmplător e vice-președinte CSAT – voi ce părere aveți, că trebuie să vă consult. Suspendăm această ședință până când ajungem la o înțelegere?' Nu s-a dorit lucrul acesta", a mai spus ministrul Apărării.