Evenimentul Zilei > Politica > Fifor anunță SCHIMBĂRI la baza militară Mihail Kogalniceanu: „Am solicitat o prezență permanentă a militarilor americani”
Fifor anunță SCHIMBĂRI la baza militară Mihail Kogalniceanu: „Am solicitat o prezență permanentă a militarilor americani”

Fifor anunță SCHIMBĂRI la baza militară Mihail Kogalniceanu: „Am solicitat o prezență permanentă a militarilor americani”

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a declarat ca baza militară de la Mihail Kogalniceanu se va extinde, în baza discuțiilor avute de partenerii americani.

Fifor a mai precizat, într-o conferință de presă susținută la bordul fregatei "Regele Ferdinand", că își dorește o prezență permanentă a militarilor americani la baza respectivă, așa cum se întâmplă și în Polonia, potrivit News.ro.

Ministrul Apărării a subliniat faptul că România va continua eforturile pentru extinderea bazei militare de la mihail Kogalniceanu.

"Ne propunem ca in perioada urmatoare sa continuam eforturile de a ne implica in ceea ce inseamna extinderea bazei de la Mihail Kogalniceanu si am avut mai multe discutii cu partenerii americani, iar noi ne-am asumat obligatia de a sprijini aceasta operatiune de extinderea bazei de la Kogalniceanu", a declarat Mihai Fifor.

"Nu va ascund faptul ca noi am solicitat o prezenta permanenta pe model polonez a militarilor americani la baza de la Mihail Kogalniceanu si in ideea aceasta in care de pe Mihail Kogalniceanu facem operatiunile de politie aeriana, este firesc sa putem contribui la programul acesta de extindere a bazei", a mai declarat ministrul.

Militarii americani și români au participat la mai multe exerciții comune la baza de la Mihail Kogalniceanu, la unele exerciții fiind prezenți și militari din alte țări.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: