Fostul președinte interimar al Senatului, Titus Corlățean (PSD) a afirmat, vineri, la postul Antena 3 că prefer[ să-și dea demisia decât să mai fie în postura de a vota o formulă de guvern cu PNL.

„Această moțiune de cenzură va fi depusă și vă spun un lucru. Dacă cineva va îndrăzni să mai ceară PSD-ului sau mie să mai votăm vreo formulă care să includă și liberali voi fi primul care voi spune că nu accept să votez așa ceva și îmi dau demisia”, a spus Titus Corlățean.

„Nu mai merge aia că ,noi suntem responsabili’, a adăugat Titus Corlățean.

Și secretarul general PSD, Paul Stănescu, este revoltat împotriva Guvernului Orban, și a asigurat vineri că partidul va depune o moțiune de cenzură pentru demiterea actualului guvern.

„Liberalii sunt speriați de moțiunea de cenzură și încearcă să se convingă singuri că n-o vom depune. Le dau o veste tristă: teama lor este justificată. Lucrăm deja moțiunea de cenzură, o depunem și vă asigur că vom trimite Guvernul Orban acasă pentru că și-a bătut joc de români și de autoritățile locale pe care a lăsat tot greul crizei COVID-19.

Depunem moțiunea de cenzură și aceasta va trece sută la sută. Toți primarii PSD ne transmit aceleași mesaje din partea românilor: Guvernul Orban este o catastrofă pentru țară!”, a transmis  secretarul general interimar al PSD.

„​ Avem 202 semnături pentru moţiune. E nevoie de 233 pentru demiterea guvernului. Asta este grupul PSD (202 persoane – n.r.), de aici încolo începem negocierile. Pro România are 26 – 27. Sperăm să avem un număr impresionant la această moţiune.

În momentul când se finalizează cu starea de alertă, vom veni cu un proiect economic pe care îl vom prezenta preşedintelui din partea celor care îşi asumă căderea guvernului şi cât mai rapid trecut în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu , președintele interimar al PSD, potrivit antena3.ro