Așa cum ne-au obișnuit oamenii politici din România, fiecare vine cu interpretarea lui pe un subiect de interes maxim.

În cazul de față, două doamne se bat pline de bucurie, prin intermediul rețelelor de socializare, pentru a-și adjudeca succesul lui Teodor Meleșcanu.

Este vorba de premierul Viorica Dăncilă și de lidera deputaților liberali Raluca Turcan.

Președinta social-democraților consideră vă votul acordat astăzi demonstrează că PSD are în continuare majoritate în Parlament, ceea ce îi oferă încrederea necesară în scenariul în care va fi nevoită să treacă prin Legislativ cu un nou guvern.

De cealaltă parte, Raluca Turcan are o cu totul și cu totul altă intrepretrare.

Deputata PNL consideră că diferența dintre voturi (n.r. – Theodor Meleșcanu a obținut 73 de voturi, iar Alina Gorghiu 59) nu este foarte mare, fiind un semnal clar că Opoziția poate dărâma Guvernul.

Postarea Vioricăi Dăncilă:

„Felicitări domnului Teodor Meleșcanu pentru alegerea în funcția de președinte al Senatului României! Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament și că, așa cum am spus și aseară, avem curajul și încrederea să venim la vot cu un nou guvern.

Am ales să îl sprijinim pe domnul Meleșcanu pentru a ne reconfirma buna-credință și asumarea programului de guvernare cu care am pornit în 2016, precum și respectul față de cei care au preferat să nu fugă de responsabilități. Ieșirea de la guvernare a fost luată de un grup restrâns din ALDE, iar votul de astăzi – precum și dorința domnului Meleșcanu și a altor colegi de menținere a acestei guvernări – confirmă faptul că sunt mulți oameni responsabili în acest partid care respectă angajamentul pe care ni l-am luat, împreună, în fața oamenilor”, a scris Dăncilă, marți, pe Facebook.

În ciuda tuturor speculațiilor și a atacurilor candidaților de profesie, noi continuăm pe drumul pe care am pornit, cel al respectului față de români și al împlinirii promisiunilor făcute”, a scris Dăncilă, marți, pe Facebook.

Postarea Ralucăi Turcan:

„Dacă majoritatea PSD depinde de un fost ministru care a împiedicat sute de mii de români să voteze, înseamnă că finalul acestei guvernări este tot mai aproape!

Un ministru demis pentru incompetență a fost uns drept Președinte al Senatului cu un preț enorm pentru români!

Prin rezultatul obținut de colega noastră Alina Gorghiu, opoziția a dat un semnal puternic!

Diferența de voturi arată că există șanse foarte mari pentru moțiunea de cenzură.

Felicitări Alina pentru rezultatul obținut!”, a scris Turcan, pe Facebook.