Evenimentul Zilei > International > FIDESZ îl acuză pe SOROS că finanțează IMIGRAȚIA ilegală
FIDESZ îl acuză pe SOROS că finanțează IMIGRAȚIA ilegală

FIDESZ îl acuză pe SOROS că finanțează IMIGRAȚIA ilegală

Formaţiunea premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, l-a acuzat, azi, pe miliardarul american de origine maghiară, George Soros, că oferă sprijin financiar pentru „imigraţia ilegală necontrolată” în Ungaria.

Declaraţia a venit din partea parlamentarului Fidesz, Istvan Hollik, care a reproşat în plus şi stângii maghiare că sprijină imigraţia, în pofida faptului că „o consultare naţională a arătat clar că poporul ungar doreşte ca ţara să fie protejată”.

George Soros şi organizaţiile sale asociate, precum Comitetul Ungar Helsinki (Hungarian Helsinki Committee), Uniunea Libertăţilor Civile (Civil Liberties Union – TASZ) sau Fondul pentru Migraţie (Migration Aid) 'vor face tot posibilul pentru a permite unui număr nelimitat de imigranţi să intre în ţară', a insistat deputatul citat.

Acesta din urmă a sugerat în plus că Soros este în spatele unui manual editat de organizaţia Bun Venit în Europa (Welcome to Europe), care 'încurajează imigranţii să nu coopereze cu autorităţile ungare şi să refuze amprentarea'. Istvan Hollik a criticat şi propunerea lui Soros ca statele europene să aloce în primii doi ani an câte 15.000 de euro anual pentru fiecare imigrant, iar dacă nu se găsesc fonduri să se apeleze la împrumuturi pentru un asemenea demers.

Această sugestie a lui Soros face parte dintr-un plan pe care l-a prezentat la începutul lunii octombrie, el solicitând în plus Uniunii Europene să primească în fiecare an cel puţin un milion de imigranţi extracomunitari, care să fie împărţiţi între statele membre prin mecanismul cotelor obligatorii impus deja de Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI). Guvernul de la Budapesta a reacţionat şi atunci, şeful de cabinet al premierului Orban, Janos Lazar, acuzându-l pe Soros că 'bombardează opinia publică internaţională cu planurile lui de reînnoire globală